Топ шкіл Козятина за версією RIA

Топ шкіл Козятина за версією RIA
  • Підготували для вас рейтинг закладів загальної середньої освіти міста.
  • Яка школа лідирує, хто трохи не дотягнув до першого місця, а кому не вистачило балів, щоб потрапити у трійку лідерів?
  • Результати можуть вас здивувати

У Козятині наразі налічується п’ять закладів загальної середньої освіти. Це — ліцей, який цьогоріч став опорним, а також школи № 1, 2, 3 та 5. Ми склали рейтинг цих закладів за трьома критеріями — результати зовнішнього незалежного оцінювання 2021 року, співвідношення медалістів до загальної кількості випускників 11-их класів у 2020–2021 навчальному році, а також співвідношення вчителів вищої категорії до загальної кількості педагогічних працівників на кінець минулого навчального року.

Дані, які стосуються ЗНО, ми дізналися з сайту osvita.ua, який щороку формує рейтинг навчальних закладів усіх областей за результатами тестування. Відомості про медалістів, випускників та вчителів журналістам нашої газети надали в Управлінні освіти та спорту.

Почнемо із зовнішнього незалежного оцінювання. Цьогоріч пальму першості у цій сфері взяла школа № 5. В обласному рейтингу навчальний заклад посів 19 сходинку, натомість серед шкіл міста — першу. Тут середній бал ЗНО становить 143,3. Остання у цьому списку школа № 2, що в обласному рейтингу опинилася на 89 місці. Тут середній бал тестів — 130.

Відео дня

Тепер перейдімо до педагогічних працівників. Насамперед зазначимо, що у всіх школах міста співвідношення вчителів вищої категорії до загальної кількості педагогів становить більше половини. У деяких закладах цей показник перевищив позначку в 70%, але про це трохи згодом. Найбільше вчителів у минулому навчальному році було в ліцеї — 58. Із них 39 — спеціалісти вищої категорії. Натомість найменше вчителів було у школі № 3 — всього 27. Проте більше половини з них, а саме 16 — спеціалісти вищої категорії.

Що стосується медалістів, то серед випускників 11-их класів їх найбільше було у школі № 5. Вісьмох учнів нагородили золотою медаллю, двох — срібною. Найменше медалістів було у школах № 2 і 3 — по п’ять. Рекордсмен за кількістю випускників — ліцей. У 2020–2021 році цей навчальний заклад закінчило 59 одинадцятикласників. Натомість найменше випускників було у школі № 3 — всього 23.

Тепер найцікавіше — рейтинг. Почнемо з навчального закладу, який замикає наш ТОП. Це — школа № 2. Як ми вже згадували вище, за результатами зовнішнього незалежного оцінювання вона опинилася на останньому місці, за що отримує 1 бал. За співвідношенням вчителів вищої категорії до загальної кількості педагогів навчальний заклад на четвертій сходинці і отримав 2 бали, а за відсотком медалістів - 2,5.

На четвертому місці у нашому рейтингу ліцей. За результатами ЗНО навчальний заклад також посів четверту сходинку серед шкіл міста і отримує два бали. За співвідношенням вчителів вищої категорії до загальної кількості педагогів школа опинилася на другому місці, за що отримала 4 бали. Втім, ліцей програв за відсотком медалістів і за цей показник отримав один бал.

Відкриває трійку лідерів школа № 1. За результатами зовнішнього незалежного оцінювання навчальний заклад на другому місці серед шкіл Козятина, тож отримує чотири бали. За співвідношенням медалістів до кількості випускників — на третій сходинці, це ще плюс 2,5 бала. А от за відсотком вчителів вищої категорії до загальної кількості педагогів ця школа опинилася на останньому місці і отримала 1 бал.

Срібло отримує школа № 3. Цей навчальний заклад на третій сходинці як за результатами ЗНО, так і за співвідношенням вчителів вищої категорії до загальної кількості педагогів, за що отримує по три бали. А от за співвідношенням медалістів до кількості випускників заклад на другому місці. Це ще плюс чотири бали.

Переможне золото здобула школа № 5. Вона посіла першу сходинку за усіма критеріями. Як ми вже писали вище, саме цей навчальний заклад мав найкращі результати за підсумками проведення ЗНО. Тут найвищий відсоток співвідношення вчителів вищої категорії до загальної кількості педагогів і медалістів до кількості випускників. За кожну з цих категорій школа отримала по п’ять балів.

 

Читайте також:

Сенсорні крани та велопарковка: як з новим директором оновлюється козятинська школа №3

Яким вчителям Козятинської ОТГ даватимуть доплату до зарплати

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (8)
  • Тетяна Костюк-Канєвська

    ☝️❗ Не потрібно забувати, що результати рейтингу, інколи тільки заслуга батьків❗  Діти відвідують додаткові заняття  з різних предметів поза школою, мають репетиторів стараннями батьків, а результати автоматично присвоюються школам .Часто і густо вітають вчителів, які не мають абсолютно ніякого відношення до успіху учнів.
    Це стосується не тільки школи 5❗
    Так що, бажаю фінансової спроможності батькам і успіхів ( по - справжньому )творчим   педагогічним колективам та їхнім старанним  учням❗
  • Ирина Мусийчук

    Школа 5 завжди були найкращі!!! Дякуємо педагогічному колективові і йти в ФССпрацьовитим діткам))Дуже приємно читати за першість школи в місті Козятині🥇🥇🥇
  • Oleg Maksimchuk

    Про гімназію (інтернат) ні слова, діти міста, ніби там не вчаться.

    RIA-Козятин reply Oleg Maksimchuk

    Oleg Maksimchuk Ми склали рейтинг лише тих шкіл, які територіально розташовані у Козятині. Школа-гімназія-дитячий садок імені Володимира Підгорбунського територіально розташована у Сигналі, тому навчального закладу немає у цьому переліку

    Ирина Мусийчук reply Oleg Maksimchuk

    Oleg Maksimchuk гімназія на 112 місці

    Ирина Мусийчук reply Oleg Maksimchuk

    Маша Левчук подивіться їхній рейтинг самі якщо вам це цікаво)

    Маша Левчук reply Oleg Maksimchuk

    Oleg Maksimchuk  підтримую👍це точно
  • Оксана Кондратюк

    Як завжди!!! Так тримати!!! 5-🏫 ВИ НАЙКРАЩІ!!!

keyboard_arrow_up