Вчаться і практикуються водночас

Вчаться і практикуються водночас
Світлина надана адміністрацією Міжрегіонального вищого професійно-технічного училища залізничного транспорту
  • У нашому училищі почали впроваджувати дуальну освіту.
  • Що це таке і яку користь приносить студентам?

Цьогоріч на учнів училища, які прийшли вчитись за спеціальністю «Слюсар-електрик з ремонту устаткування, Електромонтер СЦБ», чекало навчання по-новому. Для них запровадили дуальну освіту. Пояснимо цей складний термін простими словами. Це коли студенти короткий проміжок часу слухають лекції, а далі навчаються безпосередньо в процесі роботи. Тобто, мінімум теорії й максимум практики. Саме цим дуальна освіта відрізняється від традиційної.

Перші два місяці навчання майбутні електромонтери слухали теорію і практикувалися у майстерні-полігоні при училищі, а з кінця жовтня поїхали практикуватися на «Українське каолінове товариство», що у Глухівцях. Тут для них оформили спеціальний клас, обладнаний стендами, тренажерами і програмним забезпеченням.

Учні училища вже протягом двох місяців працюють на підприємстві у ремонтній службі. Вони отримують студентську стипендію, а ще кошти за відпрацьовані години на практиці.

Відео дня

— Після закінчення навчання вони вже гарантовано матимуть робочі місця на підприємстві, де проходили практику, — каже Олена Коломійчук, заступниця директора з навчальної роботи та координатор проекту.

Дуальна освіта стала новинкою не лише для учнів, а й для викладачів. Адже довелося не просто повністю коригувати навчальний матеріал, а й вивчити роботу підприємства, де будуть практикуватися студенти. Для цього майстер виробничого навчання Юлія Опанович півтора місяці сама стажувалася на каолінкомбінаті.

Проект вдалося реалізувати завдяки тому, що наше училище на початку цього року підписало тристоронню угоду із Німецько-Українською промислово-торгівельною палатою та «Українським каоліновим товариством».

 

Читайте також:

Студенти козятинського залізничного училища представляли Україну на Міхнародному онлайн-конкурсі

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up