Відзавтра ми в «червоній зоні»: чи підуть діти в школи і садочки?

Відзавтра ми в «червоній зоні»: чи підуть діти в школи і садочки?
  • Через погіршення ситуації із захворюваністю на COVID-19 Вінницька область перейде у "червону" зону епідеміологічної небезпеки.
  • Це несе за собою ряд обмежень, які стосуються, зокрема, роботи навчальних закладів.
  • Чи працюватимуть дитсадки і школи Козятинської громади?

Цього тижня ми перетнули позначку в 4 тисячі хворих. За останні сім днів на теренах колишнього Козятинського району додався 251 новий інфікований. Це у півтора рази більше, ніж минулого тижня. Антирекорд за кількістю нових хворих на коронавірус зафіксували 12 листопада — за одну добу додалося 66 інфікованих. За даними Козятинського відділення контролю та профілактики хвороб, станом на ранок середи, 17 листопада, на теренах колишнього Козятинського району у 4156 осіб підтвердили коронавірус.

Хвороба продовжує забирати життя наших земляків. За останній тиждень маємо три нові смерті. Станом на ранок середи, 17 листопада, загальна кількість летальних випадків — 102. Такі дані Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Ситуація погіршується загалом по області. Цього тижня на Вінниччині фіксували від 525 до 1000 нових випадків за добу. Ще тиждень тому Вінниччина була за крок до переходу у «червону» зону. І вже у четвер, 18 листопада, наша область таки долучиться до списку регіонів, де запровадили «червоний» рівень епідеміологічної небезпеки. А це несе за собою ряд обмежень, які стосуються, зокрема, роботи навчальних закладів.

Відео дня

Як повідомили в управлінні освіти та спорту, дитячі садочки, а також 1–4 класи усіх шкіл громади навчатимуться у звичному режимі. Що стосується 5–11 класів, то вони навчатимуться у звичному режимі лише за умови, що 100 % усіх працівників школи пройшли повний курс вакцинації проти коронавірусу, тобто отримали дві дози щеплення, якщо вакцина однодозна, чи одну дозу, якщо вакцина дводозна. Такий заклад наразі у громаді лише один — це Флоріанівська гімназія. Учні 5–11 класів решти шкіл, у тому числі міських, повертаються до дистанційного навчання із четверга, 18 листопада.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (17)
  • Елена Борсученко

    Спочатку знищили медицину, тепер знищують освіту! Що вам, раби, не ясно? Вчитись будуть тільки діти еліти, а нашім три класи, щоб могли снопи порахувати і копійки зарплати
  • Ирина Чори

    Вчителі вакциновані,а діти хворіють. То, напевно проблема не в освітянах. 2 класи на ізоляції. 5-11 дистанційно навчаються,а чому ж тоді малеча ходить?
  • Тетяна Костюк-Канєвська

    ❗В житті кожного були люди, яких ніколи не забудеш і не тільки тому, що вони були тобі рідні і близькі по крові і духу. А ще за їх життєву позицію і мудрість.Останнім часом постійно згадую свою рідну бабусю і відчайдушну характеристику влади  , яку вона дала , отримавши перший раз пенсію, будучи багатодітною матір'ю , проробивши все своє життя в колгоспі( тоді по другому не могло і бути), а  пенсія  в розмірі 8 радянських рублів❗Отак оцінили багаторічну працю простої селянки.😪Як зараз пам'ятаю скупі її сльози і тихе-- ,,Бл*дьська совєцька власть".
    Поступово пенсію збільшували 12 руб., 22,  40..., а визначення про владу не змінювалась...
    Подумки не раз звертаюсь до своєї бабусі-- ,,Не бачила ти , бабуся, бл*дьської власті".
    Ось, вона , саме зараз в зеніті своєї ,,слави"❗
    Нищить свій народ, відбирає шматок хліба у дітей, відбираючи у батьків законне  право на працю❗
    00 грн. , зневага , насилля, шантаж, ....
  • Татьяна Найдюк

    Може і правильно,зараз дуже багато дітей хворіє

keyboard_arrow_up