Як будуть зараховувати до першого класу за новими правилами?

Як будуть зараховувати до першого класу за новими правилами?

Міністр освіти Лілія Гриневич під час "Години запитань до уряду" розповіла про особливості зарахування школярів в перший клас цього року.
 

—  До 31 травня подача документів для зарахування до першого класу. До 1 червня 2018 року включно йде зарахування всіх дітей за територіальним принципом, також рідних братів і сестер дітей, які навчаються в цій школі, тому що, зрозуміло, що батькам легше водити своїх дітей в одну школу.  Діти працівників установи освіти, і не тільки вчителів, але і якщо це технічна працівниця і вона там працює, вона також може привести дитину. І діти, які переводяться з дошкільного підрозділу цієї установи в разі його наявності, —  сказала Гріневич.


 

З 5 по 10 червня відбудеться відбір на вільні місця шляхом жеребкування, а 15 червня затвердять остаточний наказ про зарахування. Жеребкування має відбутися в присутності батьків дітей.

Відео дня

Якщо хтось раптом переїде після 15 червня і буде належати до цієї школи, його також зобов'язані зарахувати.

Буде збережено конкурсний відбір в школи з поглибленим вивченням окремих предметів у 5-й і 10-й класи.

Нагадаємо, Міністерство освіти України представило 18 проектів україномовних букварів, які будуть видані для першого класу в поточному році. До 23 травня 2018 року вінницькі школи мають можливість ознайомитися з оригінал-макетами підручників для 1-го класу.

Ольга БОБРУСЬ
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up