Який рівень вакцинації серед вчителів у наших школах?

Який рівень вакцинації серед вчителів у наших школах?
  • В Уряді не виключають, що якщо кількість хворих на коронавірус зростатиме високими темпами, працювати дозволять лише тим школам, де щепилося щонайменше 80% працівників, а решта підуть на дистанційку.
  • Яка ситуація із вакцинацією у школах Козятинської громади - дізналися наші журналісти.

Коронавірус знову розганяється. За даними офіційного телеграм-каналу Міністерства охорони здоров’я “Коронавірус_інфо”, цього тижня на Вінниччині фіксували від 44 до 147 нових інфікованих за добу. Це свідчить про зростання темпів захворюваності, адже раніше цифри були нижчими.

У нас ситуація не краща, ніж загалом в області. За даними Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб, станом на ранок середи, 15 вересня на теренах колишнього Козятинського району підтвердили 3097 випадків від початку пандемії. За цим показником ми перегнали Калинівку, Жмеринку і Хмільник і продовжуємо стабільно замикати трійку лідерів серед районів області, де зареєстрували найбільше хворих на COVID-19. Бо більше нас їх лише у Вінниці та Вінницькому районі.

За останні сім днів у нас додалося 29 нових випадків. Це вдвічі більше, ніж минулого тижня. Кількість нових хворих зростає. Цифри свідчать, що протягом останніх трьох тижнів спостерігається пришвидшення темпів розповсюдження коронавірусу. 

Відео дня

Якщо ситуація ставатиме дедалі гіршою, Україна може перейти з “зеленої” до “жовтої” зони. Крім того, в Уряді не виключають, що якщо епідеміологічна ситуація погіршиться, працюватимуть тільки ті школи, де щеплення від коронавірусу отримали як мінімум 80% працівників.

Як повідомила газеті “RIA-Козятин” Інна Мадей, тимчасово виконуюча обов’язки начальника управління освіти та спорту, наразі рівень вакцинації працівників у закладах загальної середньої освіти Козятинської громади в середньому становить 67%. Найбільше щепилося освітян у ліцеї, Флоріанівській та Сестринівській гімназіях. Тут вакцинувалося понад 80% працівників. У школах №1, №6, №9 та Іванковецькій філії щеплення отримали більше 70% освітян. У решті шкіл рівень вакцинації серед працівників становить більше 40%. Натомість в інклюзивно-ресурсному центрі вакцинувалося 100% персоналу.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Евгений Моррисон

    Чим більше вколотих - тим більше захворівших
  • Stepan Petrenko

    Все пізнається в порівнянні - хотілося-б знати, з яким періодом минулої хвилі можна порівняти нинішню ситуацію, бо голі цифри ні про що не говорять.
  • Мария Лавренюк

    А сенс? Вакциновані що, не хворіють?)

    Евгений Моррисон reply Мария Лавренюк

    Більше того,так само передають болячку.
  • Алла Матіщук

    Добровільні чи примусові щеплення???

keyboard_arrow_up