ЗНО-2022: в нашій області зареєстрували майже 17 тисяч абітурієнтів

ЗНО-2022: в нашій області зареєстрували майже 17 тисяч абітурієнтів
  • Війна в Україні цьогоріч скасувала традиційне зовнішньо незалежне оцінювання (ЗНО). Натомість у 2022 році заплановано проведення національного мультипредметного тесту (НМТ). Його результати будуть використовувати для вступу на перший курс для здобуття ступеня бакалавра (магістра з медичних та ветеринарних спеціальностей).

Екзаменаційні центри будуть створені у багатьох країнах Європи - заплановано близько 20. Абітурієнти, які вимушені були покинути Україну у зв’язку з воєнними діями, зможуть скласти Національний мультипредметний тест у тій країні, де вони знаходяться.

Майже 17 тисяч абітурієнтів зареєстровано на Вінниччині для складання ЗНО. А от скільки буде складати національний мультипредметний тест - стане відомо 7 червня. Адже з 20 травня по 7 червня на своїх інформаційних сторінках абітурієнти повинні підтвердити бажання взяти участь у НМТ, а також обрати країну, населений пункт, найбільш наближений до місця їх перебування в період проведення основної сесії НМТ», - про це повідомляє на своїй сторінці у Фейсбуці Сергій Борзов, начальник Вінницької ОВА.
Тестування не можна буде пройти вдома - лише у спеціальних тимчасових екзаменаційних центрах.

У Вінницькій області такі центри будуть у п’яти містах:
1) Вінниця;
2) Гайсин;
3) Жмеринка;
4) Могилів-Подільський;
5) Тульчин.

Попередньо визначено 18 закладів освіти, на базі яких будуть створені тимчасові екзаменаційні центри.
Основна сесія національного мультипредметного тестування буде проведена з 18 липня до 10 серпня.
Також передбачено проведення додаткової (з 16 до 20 серпня) та спеціальної (з 12 до 16 вересня) сесій для осіб, які через певні причини не змогли взяти участь в основній сесії.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up