1 вересня у школі № 2. Як це було? (ФОТО)

1 вересня у школі № 2. Як це було? (ФОТО)
  • Сьогодні у школах міста відсвяткували початок нового навчального року.
  • Вже кілька років поспіль традиційних довгих лінійок не проводять.
  • У школі № 2 свято тривало 20 хвилин.
  • На лінійці не звучав Гімн України, не було виступів представників влади.
  • Натомість діти веселилися, брали участь у квесті та фотографувалися.

Чи не першими на подвір’ї школи вишикувалися одинадцятикласники. Їх у школі № 2 цьогоріч 33, проте усі вони в одному класі, тому що два з’єднали.

Серед випускників Анастасія Стрижалківська. Дівчина вже визначилася з тим, ким хоче стати.

Відео дня

— Я хочу бути акторкою, — розповідає одинадцятикласниця. — Мама хоче, щоб я працювала на митниці. Ну я піду на митника. Мама каже, щоб, якщо хочу акторкою, то курси пройшла. Ще я хочу стати моделлю. У мене багато планів на життя. Я піду вступати у київський ВНЗ на митника.

— А як буде із мрією стати моделлю чи акторкою? — питаємо ми.

— Нічого, університет закінчу, — відповідає дівчина. — І під час навчання буду. У мене є кілька фотосесій. Ще я мамі допомагала, вона директор Будинку науки і техніки. То я їй допомагала з виступами. Я з самого дитинства на сцені. Співаю і танцюю.

Цей перший дзвоник стане останнім у житті Анастасії та її однокласників. Каже, сумуватиме за роками навчання.

— Я сьогодні ледь не плакала, — зізнається дівчина. — Дуже важко. Кажу, залишайте нас ще на 10-ий клас, на 11-ий ще раз.

А для першокласників цей дзвоник став першим. Свято почалося із того, що їх запросили на подвір’я. Батьки проведи дітлахів до перших вчителів.

Далі за традицією мав прозвучати перший у навчальному році дзвінок. Аж тут ведучі побачили, що його немає.

Виявилося, що дзвоник викрав відомий колекціонер. Не по справжньому, звісно. Усе це за сценарієм.

— Я давно вже придивлявся до вашого дзвоника, — сказав колекціонер. — І нарешті він у мене. І не просіть, я не віддам.

Розібратися із цією ситуацією прийшли три суперагенти. Спершу запропонували супер-сучасне рішення: смартфон, у якому є мелодії для будь-якого випадку. Проте технології не допомогли.

Пропонували колекціонерові продати дзвінок, проте і це не спрацювало.

Нарешті антиквара запросили на навчальний пікнік. Суперагенти ще не встигли перерахувати, що там буде, як колекціонер закричав «Хочу! Хочу! Хочу!» і віддав дзвоник. Його передали директору навчального закладу.

— Оця шкільна реліквія, яку тільки що мені передали, вона справді особлива, — сказала Євгенія Кудрявець, директор. — Вона пережила багато років. Багато династій приходить до нас у школу. У нас навчаються діти, навчаються мами, тати, навчаються бабусі, дідусі, прабабусі, прадідусі. Багато шкільних династій навчаються у нас і зараз. Я передам цей дзвінок наймолодшому представнику такої шкільної династії.

На імпровізовану сцену запросили Тимура Машевського разом з батьком Антоном.

Тимур взяв дзвоник і пішов разом з татом дзвонити. Вони пройшли одне коло. Коли ж хлопчик пішов дзвонити сам, школярі голосно скандували і плескали у долоні.

На цьому шкільна лінійка завершилася. Першими на урок відправили першокласників. За ними подвір’я школи покинули цьогорічні випускники.

Далі на урок пішли учні другого, третього та четвертого класів.

Для учнів 5–10 класів влаштували інтерактивну мандрівку «Школа навиворіт». Старости класів отримали карти маршрутів. Однією із зупинок була зона для селфі на подвір’ї школи.

Там фотографувалися не лише діти, а й дорослі.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
15:14 У Козятинській громаді закінчується опалювальний сезон 14:00 Через бойові дії є знеструмлення у Вінницькій області 13:39 Перехід на літній час 2024: коли і куди переводять годинники в Україні 13:00 Презентували нову пісню і збирали гроші в гранатомет photo_camera Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 12:00 Масований удар 29 березня: ППО знищила 84 ракети і дрони з 99, якими атакувала рф photo_camera 11:13 Як відбувається відкликання міського голови за народною ініціативою 10:10 Найкращий сонцезахисний крем для обличчя з SPF 50: як правильно вибрати (Новини компаній) 09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up