12 серпня - день Будівельника. Цікаві факти про цю професію

12 серпня - день Будівельника. Цікаві факти про цю професію

Цей день відзначають в Україні у другу неділю серпня

 

День будівельника вперше встановлене за Хрущова 6 вересня 1955. Є традиційним у календарі працівників будівельних галузей. Популярні святкові заходи мають щорічний характер. Цікаве про будівництво та ремонт Стародавні будівельники, не знаючи ще в ті часи про синтетичних матеріалах, для міцності вапняного розчину додавали телячу шерсть, для підвищення теплозберігаючих властивостей - смолу ялинових шишок. А в Африці досі можна зустріти вдома з кам'яної солі - їх мешканці не бояться залишитися без стін під час негоди, тому як дощів там не буває.

Було доведено, що при будівництві Великої Китайської Стіни в якості скріпляє розчину використовували клейку рисову кашу. Самому древньому унітазу більше двох тисяч років, його знайшли в одній з провінцій Китаю під час археологічних розкопок. Система теплих підлог існувала навіть у будинках у стародавніх римлян. «Гіпокауста» - так називалася ця опалювальна система, при якій раби нагрівали простір під підлогою за допомогою вогню, а дим виходив по повітреводам, розташованим в стіні.

Після закінчення будівництва Зимового Палацу на вулиці залишалося дуже багато сміття і залишків будівельних матеріалів, прибрати який не представлялося можливим. Тоді імператор сповістив, що все, що розміщене біля палацу, можна взяти безкоштовно і в будь-якій кількості - і вулиці спорожніли за кілька годин.

Відео дня

Інфорагенство АСС

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up