14 місць в світі, де вам заплатять, якщо ви переїдете туди жити

14 місць в світі, де вам заплатять, якщо ви переїдете туди жити

Поки одні країни борються з потоком мігрантів, інші готові на все, щоб залучити нових жителів.

Мрієте жити в іншій країні і отримувати за це реальні гроші? У світі є місця, де влада настільки зацікавлені в нових мешканців, що готові за це платити. Причина таких виплат проста — в цих містах стрімко зменшується кількість населення. Тому, щоб “заманити” туди людей, місцева влада пропонує хороший грошовий бонус. Серед інших країн в наш список потрапили Америка, Канада, Іспанія та Нідерланди.

Місто Детройт, штат Мічиган, США

Відео дня

“Париж Заходу”, “Автомобільна столиця США”. Практично спустошене місто втратило ці славні титули в другій половині XX століття. І в даний час з усіх сил намагається відновити колишню славу. Місцева влада представили нову програму Challenge Detroit, яка пропонує $ 2500. фахівцям в різних сферах індустрії, які будуть жити і працювати в місті.

Аляска, США

Якщо ви любите зиму, снігові пейзажі і неквапливий темп життя і вас не лякають низькі температури, тоді життя на Алясці може виявитися для вас ідеальною. Спеціальний урядовий фонд платить фахівцям, які погодяться працювати в регіонах, де чисельність населення неухильно падає. Єдина умова — потрібно жити на Алясці мінімум один рік.

Провінція Саскачеван, Канада

Канадська провінція пропонує фахівцям, які недавно закінчили вузи іі ще не вирішили, що їм далі робити в житті, приголомшливу можливість. Молодим ентузіастам заплатять 20 тис. канадських доларів за роботу і проживання в провінції протягом 7 років.

Ніагарський водоспад, США

Ще одна фантастична можливість, яка здається занадто неймовірною, щоб бути правдою. Жити в одному з найкрасивіших місць на планеті і отримувати за це ще й гроші. Влада пропонує $ 7 тис. випускникам університетів в якості стимулюючого фактора для роботи на місцевих підприємствах протягом двох років.

Понгу, Астурія, Іспанія

Це чудове маленьке село на заповідних територіях північного сходу Іспанії є одним з найстаріших в країні. Для залучення молодих жителів і посилення економіки місцева влада пропонує € 3 тис. кожної молодій парі, яка переїде туди жити. Плюс до цього за кожну народжену дитину в селі також виплачують € 3 тис. Це відмінна можливість жити в неймовірно гарному місці з чистою екологією.

Утрехт, Нідерланди

Нідерланди відомі всьому світу своїм глибоким вивченням гуманітарних і соціальних наук. І ось один з них соціальних експериментів: що станеться, якщо всі, хто живе в одному місті будуть отримувати $ 1 тис.?

Кертіс, Небраска, США

Кожен з нас напевно скаржився, що місцева влада не роблять для міста нічого істотного. Американське містечко Кертіс запропонувало рішення — будь-хто може отримати ділянку безкоштовно, якщо запропонує дійсно вартісну ідею щодо поліпшення міської інфраструктури або культури.

Нью-Хейвен, Коннектикут

Нью-Хейвен — це державна програма, створена для збільшення інтересу до міста. Якщо ви вперше купуєте тут будинок, вам дадуть позику в $ 10 тис. без відсотків. Якщо ви проживаєте в будинку більше п'яти років, то кредит повністю списується. Ви також можете отримати $ 30 тис. для облаштування вашого будинку новими енергозберігаючими функціями. Якщо ви проживете в ньому 10 років, гроші можете не повертати.

Балтимор, Меріленд

Це місто займає сьоме місце серед найнебезпечніших міст Америки, але воно дуже хоче змінитися.  Тому дає приїжджим $ 5 тис. на покупку будинку в будь-якому куточку міста. Якщо ця сума вас не вражає, ви можете її подвоїти, купивши покинутий будинок. Так, порожній і нежитловий будинок, який потребує ремонту, але фактично безкоштовно.

Велика частина штату Канзас

Канзас готовий заплатити вам, якщо ви переїдете. Місто Лінкольн (населення 3500 чоловік), наприклад, дасть вам безкоштовну землю для будівництва будинку. Якщо Лінкольн занадто величезний для вас, ви можете отримати землю в місті Маркетт, де всього 600 жителів. Крім того, вас звільнять від прибуткового податку на 5 років або погасять кредит на навчання у вузі в розмірі до $ 15 тис.

Пайпстоун, Манітоба

У канадському місті Пайпстоун не роздають землю безкоштовно. Але вони пропонують круті знижки, якщо ви будуєте на ділянці протягом року. Крім цього, якщо ви хочете почати бізнес, місто пропонує гранти до 32 тисяч канадських доларів ($ 24 тис.).

Острів Матсайкер, Тасманія

Якщо США або Канада вас не надихають, тоді як щодо Тасманії? На острові Матсайкер біля узбережжя Тасманії дають робочі місця і житло. Перевага сім'ям, які будуть обслуговувати маяк, надавати метеорологічні зведення, стежити за землею і будівлями. Якщо вони, звичайно, погодяться на життя у відносній ізоляції.

Місіма, Японія

Ви самотні? Тоді вас чекає японське поселення Місіма (не плутати з містом Місіма). Село знаходиться на трьох невеликих островах, а населення складає всього близько 400 чоловік, і в основному це пенсіонери. Місіма пропонує японцям 100 тисяч ієн (близько $ 840), щоб покрити витрати на переїзд, і щомісячну допомогу в перші три роки проживання в цьому селі. Тут ви можете орендувати будинок з трьома спальнями за 23 тисячі ієн ($ 207) на місяць. І останнє — вони дають вам корову. Одну безкоштовну корову!

Острів Піткерн, південна частина Тихого океану

Якщо ви жадаєте жити на одному з найвіддаленіших островів в світі, острів Піткерн для вас. Тут всього 50 чоловік, тому кожен іммігрант отримує безкоштовну землю в цьому острівному раю. На жаль, але з 2015 року туди переїхав тільки одна людина. Може бути, тому, що на острові є один-єдиний магазин. Який відкритий тільки три дні на тиждень, і все потрібно замовляти заздалегідь з Нової Зеландії? Але якщо вам подобаються пляжі і самотність, ви можете стати другою людиною, яка туди переїхала.

І ще один бонус

Селище Борміда на північному заході Італії

Гірська село Борміда знаходиться в провінції Савона на північному заході Італії, приблизно в 80 кілометрах від Генуї. Поселення розташоване високо в горах, але при цьому недалеко від моря. Тому повітря там дуже чистий.

 Мер Борміда обіцяє заплатити 2 тисячі євро кожному, хто переїде туди жити. При цьому для переселенців оренда квартири з кухнею, ванною, вітальнею, гаражем, комори, підвалом і чотирма спальнями буде коштувати всього 50 євро в місяць. Ну а самі розкішні апартаменти обійдуться в 120 євро.

 Пропозицією вже зацікавилася величезна кількість людей з різних країн, проте є нюанс: у селі практично немає роботи. Жителі в основному займаються фермерством і тримають домашніх тварин. Втім, навіть це не зупиняє любителів сільського усамітнення. Багато хто може працювати віддалено і тому цікавляться, чи є в селі високошвидкісне підключення до Інтернету.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up