15 жовтня поліція почне штрафувати за перевищення швидкості

15 жовтня поліція почне штрафувати за перевищення швидкості
  • З наступного тижня порушників швидкісного режиму зупинятиме поліція.
  • Спочатку патрульні їх не каратимуть.
  • А вже з 15 жовтня за порушення швидкісного режиму будуть виписувати штрафи.

Вже з понеділка, 8 жовтня, поліція зупинятиме порушників швидкісного режиму. На озброєння поліцейських патрулів надійдуть радари «TruCam». За допомогою них копи визначатимуть швидкість автомобіля, а якщо водій автівки перевищить дозволену — зупинятимуть та даватимуть попередження.

Як відомо, з 1 січня парламент змінив допустиму швидкість руху в населених пунктах. Зараз їздити можна зі швидкістю не більше 50 км/год, раніше — не більше 60 км/год. Дозволена швидкість руху поза населеними пунктами та на швидкісних магістралях не змінилася.

А вже за тиждень, 15 жовтня, порушників зможуть не тільки зупиняти, але й штрафувати. За перевищення швидкості на понад 20 км/год водії ризикують заплатити 255 гривень, а за перевищення на понад 50 км — 510 гривень.

Відео дня

Якщо перевищення швидкості спричинило аварійну ситуацію — примусило інших учасників руху різко загальмувати чи змінити напрямок руху — порушник заплатить 680 гривень. Також за це його можуть позбавити прав на термін від 6 до 12 місяців. Про майбутні зміни у дорожньому русі заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час робочого візиту до Кам’янця.

— Ми вирішили, що з понеділка спеціальними засобами технічного контролю буде досліджуватись швидкість на дорогах країни Національною поліцією, — сказав прем'єр-міністр. — Тобто контроль швидкості відновлюється з понеділка. Але я поставив дуже чітку вимогу. Я ще раз хочу наголосити для українських водіїв: мені не треба ні ваші штрафи, ні покарання для вас. Мені потрібно єдине — щоб ви були здорові та неушкоджені, і щоб пішоходи були живі та неушкоджені.

Тому перший тиждень Нацполіція буде зупиняти порушників, пояснювати, що нам потрібен не їхній штраф, а їхнє здоров’я. Далі, через тиждень, будуть повністю задіяні усі механізми штрафних санкцій до порушників правил дорожнього руху. Тому що головна причина смертності на дорогах від аварій — перевищення швидкості.

У патрульній поліції повідомили, що наразі необхідного обладнання у них немає, але воно має надійти найближчим часом.

Нагадаємо, що раніше покарати водія за перевищення швидкості було майже неможливо, оскільки поліція не мала технічних засобів, щоб зафіксувати порушення

Дмитро Кардаш
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up