24 серпня: про День Незалежності України, прикмети та іменини

24 серпня: про День Незалежності України, прикмети та іменини

Сьогодні найголовніше державне свято - День Незалежності України.

День Незале́жности Украї́ни — державне свято України, яке відзначається щороку 24 серпня на честь ухвалення Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежности України, що прийнято вважати датою відновлення незалежної держави Україна.

Верховна рада УРСР 24 серпня 1991 року ухвалила Акт проголошення незалежності України. Цей момент вважається значущою і відправною точкою в історії відродження нашої держави, а також здобуття Україною свободи і незалежності.

За три місяці, в грудні 1991 року, було проведено всеукраїнський референдум, на якому громадяни озвучили свою думку з приводу самостійності і незалежності своєї країни. І вже 20 лютого 1992 року новий уряд України видав постанову "Про День Незалежності України", в якому йдеться: "Зважаючи на волю українського народу та його одвічне прагнення до незалежності, підтверджуючи історичну вагомість прийняття Акту проголошення незалежності України 24 серпня 1991 року, Верховна Рада України постановляє вважати день 24 серпня Днем Незалежності України і щорічно відзначати його як державне загальнонародне свято України".

Відео дня

Українці відзначають 30-річчя незалежності своєї країни, упродовж яких вони відстоювали своє право бути вільними. Боротьба за свободу, ідентичність і територіальну цілісність держави триває і сьогодні. Українські захисники відстоюють незалежність ціною власного життя.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 24 серпня вшановує пам'ять мученика Євпла, який жив у III-IV столітті і служив у місті Катані (Сицилія) архідьяконом. За старих часів вірили, що в ніч на Євпла на кладовищах ходять привиди.

Що сьогодні не можна робити

Обережніше з голкою: якщо вколетеся - посваритеся, заплутається нитка - до неприємностей. Ще не можна сьогодні пити алкоголь.

Прикмети на 24 серпня   

З давніх-давен існують погодні прикмети на цей день:

  • погода хороша - осінь буде теплою;
  • день безвітряний - ще три дні погода буде такою ж;
  • вранці пішов дощ - йти він буде ще три дні.

Іменини 24 серпня

Іменини у Олександра, Василя, Максима, Феодора, Макара і Марії.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up