29 березня: хто святкує іменини, які традиції, свята та заборони

29 березня: хто святкує іменини, які традиції, свята та заборони

Сьогодні, 29 березня, у світі відзначають Всесвітній день піаніста, а віряни вшановують пам'ять великомученика Савіна. Про традиції та прикмети в цей день

За релігійним календарем сьогодні 29 березня віряни вшановують пам'ять великомученика Савіна. Саме він пожертвував своїм життя, відстоюючи релігію у 3-му столітті нашої ери на території Єгипту.

Іменини: хто святкує День Ангела

У понеділок, 29 березня, іменини відзначають власники таких імен: Олександр, Трохим, Іван, Роман, Денис, Омелян, Юліан, Павло, Серапіон, Савин, Віктор, Кирило, а також Амалія.

Народні прикмети та традиції

  • Якщо день видавався теплим, то можна було очікувати таку ж теплу погоду на найближчі кілька днів.
  • Тепло обіцяють і горобці, якщо голосно цвірінькають і купаються в калюжах, і хмари, які високо пливуть по небу.
  • Зграї перелітних птахів, цілий день кружляють над будинком, також обіцяють, що наближається потепління і дружне танення снігів.
  • А на дощі найближчими днями вказували сонячні промені, що пробиваються з-за хмар в цей день.
  • Якщо зайці до цього березневого дня ще не змінили забарвлення шубки на сірий, то теплу погоду не варто очікувати. Швидше за все, холоди триватимуть ще кілька днів.

Що не модна сьогодні робити

  • Не можна цього дня лаятися з рідними й ображатися на них;
  • Не варто нині позичати гроші у борг;
  • Не слід сьогодні зловживати алкоголем, а також переїдати;
  • Не можна у цей день приймати важливі рішення.


https://maximum.fm/novini_t2

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up