30-річчя Незалежності Козятин відсвяткував кайфовим концертом

30-річчя Незалежності Козятин відсвяткував кайфовим концертом
  • Поки у центрі міста проводили ранкову частину заходів до Дня незалежності, на стадіоні училища кипіла робота.
  • Територію готували до проведення фестивалю “Рок-Козятин”.
  • Море вибухових емоцій, виступи крутих виконавців і гуртів, атмосфера - про усе це, а також чому ведучий кидався зі сцени шкарпетками - читайте у нашому матеріалі.

Ближче до вечора стадіон училища перетворився на справжнє фестивальне містечко. Тут вишикувалися надувні гірки та атракціони, ятки зі смаколиками, сувенірами та іграшками, мангали, лаунж-зона, де можна було покурити кальян.

Словом, розваг вистачало як для дітей, так і для дорослих, тож чимало козятинчан прийшли на фестиваль разом із дітьми, які, до речі, веселилися і відривалися не менше за батьків.

Відео дня

Праворуч від сцени розгорнули локацію, де музиканти до початку заходу проводили майстер-клас із гри на музичних інструментах. Багато дітей підходили просто подивитись, хто сміливіший, сідав за барабанну установку і пробував грати сам.

Навпроти сцени поставили місця для глядачів у вигляді снопів соломи, проте чимало гостей прийшли на рок-фестиваль зі своїми покривалами, а дехто всідався просто на траву.

Під час перевірки звуку ведуча Вероніка Кирилішина пообіцяла, що на нас чекає дуже запальне шоу. Воно стартувало опів на шосту вечора. Ведучі Артур Корніюк та Вероніка Кирилішина вийшли на сцену у вишиванках.

Спершу оголосили конкурс. Глядачам треба було до 19 години зробити селфі на фоні сцени чи фотозони із логотипом фестивалю, запостити в Інстаграмі, підписатися на сторінку “Рок-Козятин” і відмітити її. Хто набере більше лайків - той отримає ексклюзивну футболку з логотипом фестивалю.

До слова запросили міського голову Тетяну Єрмолаєву. Очільниця громади сказала, що у Козятині, як місті залізничників, багато металу, тому сам Бог велів провести рок-фестиваль.

Після короткої промови Тетяна Єрмолаєва нагородила сертифікатами переможців конкурсу міні-проектів “Я зможу, тому що я хочу”.

Після чого запросила до слова Володимира Вдовенка, ініціатора патріотичного забігу, який провели зранку.

На цьому офіційна частина, яка була максимально короткою і тривала трохи більше 10 хвилин, завершилася.

Усі з нетерпінням чекали на виступи виконавців. Відкрили фестиваль “Survgen” - тріо дівчат з Козятина. Поки вони налаштовували інструменти, ведучий Артур Корніюк розважав глядачів своїми жартами. Коли останні приготування завершилися, дівчата виконали дві авторські пісні англійською мовою.

Позаяк наразі “Survgen” не мають свого драмера, на барабанах зіграв Ілля Мхеідзе, учасник гурту “Draft”. Децибели зашкалювали - потужний звук віддавав аж у серці. Після виступу вокалістці Іванці Астаховій подарували букет червоних троянд.

Наступною на сцену вийшла Lisa - козятинська виконавиця, яка співає пісні під акустичну гітару і вивчає японську мову. На початку її виступу вийшла з ладу техніка. Аби глядачі не нудьгували поки усувають технічні несправності, ведучий Артур Корніюк вийшов на сцену і попросив Лізу сказати щось японською. Коли усі несправності владнали, дівчина виконала декілька авторських пісень.

Під час однієї з них Ліза запропонувала закоханим парам запросити свої другі половинки на повільний танець.

А перед тим, як виконати кавер на “Kiss me” гурту “Sixpence None The Richer”, попросила усіх обійнятися. Глядачі з превеликим задоволенням виконали це прохання.

Після цього пішли конкурси. Артур Корніюк жбурляв зі сцени у натовп кепку і шкарпетки з логотипом одного зі спонсорів фестивалю. Ведучий пожартував, що кидає їх, як наречена букет.

До конкурсу №3 запросили чотири пари добровольців. На сцену побігли діти. Їм роздали ватмани і фломастери і попросили намалювати логотип “Рок-Козятин”. Треба було впоратися, поки не закінчиться пісня. Переможця визначали за гучністю овацій від глядачів.

Наступними виконавцями, які вийшли на сцену, був романтичний дует Женя і Катя. І тут знову трапилася неприємність - у Каті заглючив мікрофон. Довелося знову усувати несправності, після чого Женя і Катя змогли виступити. Їх пісні дуже пасували під атмосферу, що панувала навколо - сонце вже почало сідати за обрій, небо стало набувати такого відтінку, немов оповите серпанком.

Поки Женя і Катя співали, ведучі встигли перевдягнутися. Свої вишиванки вони змінили на футболки із логотипом фестивалю. Стало зрозуміло, що зараз почнеться справжній драйв. Перед тим, як наступні виконавці вийшли на сцену, влаштували флешмоб. Увімкнули рок-версію Гімну України, під який глядачі віяли невеликими жовто-блакитними стягами і прапорами Козятина, які роздавали заздалегідь.

На черзі був виступ “I.D.”, гурту, який приїхав до нас із Новояворівська, що на Львівщині.

- Я ще не бачив такої гостинності. Нас нагодували таким борщем, що я просто вирубився, - сказав вокаліст.

Рокери з Новояворівська “порвали” всіх своїми піснями. Люди перед сценою відривалися на повну. Хлопці слемилися, вибігали на сцену і стрибали у натовп. Після виступу козятинчани скандували “на біс”, тож “I.D.” зіграли ще пісню “Скрябіна” під назвою “Кинули”.

На сцені знову з’явилися ведучі і оголосили переможця конкурсу селфі. Нею стала дівчина із нікнеймом donchulik. Її покликали на сцену і подарували фірмову футболку з логотипом рок-фестивалю. Із Днем народження привітали зі сцени рокера Володимира, а також Ігоря, який напередодні фестивалю відсвяткував своє 45-річчя.

А на глядачів вже чекала нова порція драйву - виступ козятинського гурту “Draft”. Під час саунд-чеку вокаліст Сергій Гайдучок представив глядачам усіх учасників гурту. На початку виступу в натовп полетіла кепка Гайдучка. Хлопці зіграли як нові, так і старіші пісні, і презентували пісню “Лютий Козятин”, яку написали за тиждень до фестивалю. На сцені з’явилися дівчата з гурту “Survgen” із величезним прапором Козятина. Поки “Draft” грали, а дівчата махали стягом, глядачі підспівували “Воу-воу”. Хлопці виклалися на повну.

Під сценою було не менш гаряче, ніж на сцені - глядачі продовжували відриватися і слемити. Перед тим, як заспівати на біс, вокаліст гурту пообіцяв кинути в натовп футболку. Коли остання пісня була зіграна, Сергій Гайдучок виконав свою обіцянку - скинув футболку, добряче витер нею піт з чола і футболка полетіла в натовп.

Поки усі кайфували під “Draft”, за сценою почався двіж. Скупчилася поліція і під’їхав білий мікроавтобус. Стало зрозуміло, що наступними мають вступити хедлайнери фестивалю - “Mad heads”. Поки тривали останні приготування, ведучий Артур Корніюк тягнув інтригу так довго, як тільки міг. Нарешті “Mad heads” вийшли на сцену. Козятинчани радо їх зустріли і мали ще достатньо енергії, щоб підспівувати і веселитись.

 

Читайте також:

У Козятині провели перший патріотичний забіг

Борщ, вареники та коровай: у Козятині провели фестиваль-ярмарку від сільських громад на день Незалежності України

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач01

    Жваво і гарно описано. Дякую за репортаж.

keyboard_arrow_up