300 гривень за спалений бур'ян, 170 — за вигул собаки без намордника: про штрафи для козятинчан

300 гривень за спалений бур'ян, 170 — за вигул собаки без намордника: про штрафи для козятинчан
Фото ілюстративне
  • Днями на засіданні адміністративної комісії у Козятині розглядали протоколи про вчинення адміністративних правопорушень місцевими мешканцями.
  • У першому мова йшла про порушення правил благоустрою у громаді, у другому — утримання собак і котів
  • Розповідаємо деталі по кожній справі та про штрафи, які виписали порушникам

 

Днями учасники адміністративної комісії при виконавчому комітеті Козятинської міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному стояв розгляд двох протоколів про вчинення адміністративних правопорушень мешканцями Козятина.

Як йдеться у повідомлення, у матеріалах однієї справи зверталася увага на порушення статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів». Зокрема, козятинчанка спалювала на власній присадибній ділянці сухий бур’ян, від чого став задихатися сусід, який, власне, і викликав поліцію. Відповідно до чинного законодавства, вчинення такого правопорушення передбачає притягнення до відповідальності шляхом стягнення штрафу, розміром від двадцяти до вісімдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян, тобто від 340 до 1360 гривень. Оскільки це правопорушення пані здійснила вперше, комісія визначила їй мінімальний розмір штрафу.

Стосовно іншого порушника був застосований також мінімальний штраф. Молодий чоловік порушив статтю 154 КУпАП «Порушення правил утримання собак і котів», а саме: під час вигулу своєї собаки породи стаффордширський тер’єр тримав деякий час її без намордника, що стало причиною ініціювання собакою бійки із іншою твариною.

Відео дня

Пишуть, що ситуація відбувалася у людному місці біля магазину і її свідками стали безліч перехожих, у тому числі і діти. Власник собаки свою провину визнав і погодився із рішенням адмінкомісії: штраф у розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 гривень).

— Ще раз наголошуємо мешканцям громади щодо неухильного дотримання законів України, чесного ставлення до державного і громадського обов'язку, поваги до прав, честі й гідності громадян, а також запобігання вчиненню нових правопорушень як самими правопорушниками, так і іншими особами, — підсумували у міській раді

 

Опитування

Як вважаєте, справедливі штрафи для порушників?

Нагадаємо, на стадіоні собака без повідка і намордника загризла кота

Також читайте, як на дівчину напав собака в дворі будинку

Читайте також:

Затвердили нові правила благоустрою

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (11)
  • Meni Mamont

    Не знаю кого де штрафують, але за бродячими собаками ніхто не дивиться. В районі малого базару  , вул. Седова, Матросова  і т.д...собак і котів море. Собаки агресивні. Коли ідеш поночі, то дуже лячно.
  • Ігор Чмерук

    Мені цікаво скільки законів вже порушила влада міста і порушує й надалі????
  • Valentina Shaidovska

    Потрібно не допускати щоб деякі господарі котів і собак викидали цих так тваринок на призволяще, бо їх уже розвелось повно в місті. А притягати до відповідальності за таке порушення.
  • Татьяна Адамова

    Можно племінника в парку вкусив комунальний собака. У лікарні сказали, це був, здається, вже 10 випадок по місту. Хочу запитати: як з цими бездомними собаками? Вини не гризуть котів, не гадять, не нападають на людей?

keyboard_arrow_up