5 грудня - Міжнародний день волонтера

5 грудня - Міжнародний день волонтера

5 грудня — Міжнародний день волонтера. Це свято відзначається щорічно з 1985 року, коли Генеральна Асамблея ООН запропонувала урядам відзначати саме цей день, як день добровольця.

Загалом у світі цей день називають Міжнародний день добровольців - International Volunteer Day. Україна - єдина країна в світі, де цей день переходить у День збройних сил. Добровольці бувають не тільки в армії!

Волонтери - це мобільна резервна армія України. В ній є свої постачальники, медичні підрозділи, авторемонтні майстерні, фінансисти, медичний транспорт, служба тилу.

В Україні ще зовсім недавно волонтерський рух був явищем рідким та незвичним, але за останні три роки волонтери стали вірними помічними тим, хто потребує нагальної допомоги: солдатам української армії та добровольчих батальйонів, членам їхніх сімей та сім’ям, які втратили близьких через АТО, внутрішньо переміщеним особам, полоненим тощо.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
10:00 Куточок Японії в Козятині, де квітнуть сакури й магнолії photo_camera 09:50 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 08:46 Не можна займатися сексом і вживати алкоголь. Історія, заборони та прикмети 18 квітня 19:00 Попереджають про можливі аварійні відключення світла Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 16:49 Просять підтримати петицію про присвоєння звання Герой України посмертно Костянтину Соколівському 15:12 Зник 11-річний хлопчик, його розшукує поліція 14:40 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 14:30 Сильний вітер і дощ — попереджають про погіршення погодніх умов 13:01 Розчистив алею ялинок у Пиковці 12:42 Ветерани «Моноліта» стали переможцями благодійного турніру 12:10 Благодійники передали медичне устаткування та ліки в лікарні Козятина (пресслужба БФ) 11:50 У Козятині працювала виїзна бригада лікарів-онкологів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up