5 років Революції Гідності: "Ми плакали і молилися, та нас використали"

5 років Революції Гідності: "Ми плакали і молилися, та нас використали"

21 листопада минуло 5 років, відколи в Україні відбулася Революція Гідності. Люди, котрі вийшли на Майдан, назавжди ввійшли в історію. Шестеро наших земляків поклали своє життя заради змін у країні.
 

Ангели Майдану - Олександр Капінос, Устим Голоднюк, Назар Войтович, Василь Мойсей, Ігор Костенко і Тарас Слободян.

Пам’ятаємо! Завдяки їм та багатьом іншим людям, котрі не шкодували ні часу, ні зусиль, на те, аби виборювати внутрішню свободу для народу, ми сьогодні маємо право пишатися своєю силою волі. Революційні події творили як жінки, так і чоловіки. Нарівні.

Тому, однозначно: Майдан не відбувся б без жінки. Чи бачать революціонерки важливі соціальні ініціативи, на які сподівалися, чи вдалося змінити диктаторську систему правління країною, «20 хвилин» розповіла тернополянка Оксана Куца. 

Відео дня


- Відчуваю не те, що розчарування, а досить потужну, різку злість. Адже те зубожіння, війна, до якої нас довели можновладці, просто не мають меж. Навіть кров молодих хлопців на Майдані і тепер – на Сході країни – не зупинили пихатих, ненажерливих, самозакоханих чиновничків. Ті три ключові політичні постаті (Яценюк, Кличко, Турчинов) просто скористалися нами, простими громадянами. Вони обдурили нас, аби пробитися до влади. Хоча, коли гинули наші хлопці, сиділи по кущах. Коли вмирали молоді українці, наші побратими, ми плакали, як плаче дощ...  Горе-політики змусили частину людей повірити  у фейковий націоналізм. Тут доречною буде одна фраза: «Нам не так страшні московські воші, як українські гниди! Лицеміри, які залишилися, руйнують країну зсередини.

АЛЕ як би не було, пригадую події на Майдані з теплом. Адже ми боролися за незалежність країни. Разом зі своєю подругою Зоряною Ділай ми були на Майдані чи не з першого дня. Не цуралися жодної роботи – і бруківку клали, і їсти готували. Майдан об’єднав і простих громадян, і докторів наук, і успішних підприємців, і письменників, і інших. Шкода, що ми сьогодні не бачимо змін, які мали відбутися за ті п’ять років. Натомість молодь  продовжує активно виїжджати за кордон, аби заробити кошти на сім’ю. Адже в Тернополі найнижча зарплата. У них просто немає вибору.

Людей довели до повного зубожіння. Де таке є у світі, що одні їздять на крутелезних джипах, а інші не мають змоги оплатити елементарні потреби? Навіть ті люди, на яких всі ми поклали забагато сподівань, нас розчарували. Політична система повністю заражена, і я не знаю, скільки потрібно років, аби її очистити.  Але ми не перестаємо вірити в  краще майбутнє України й те, що держава зможе назавжди відкинути ментальні пережитки минулого. Наша хата не скраю, ми єдині, ми один за одного! Бо ми - вихідці Майдану!

Війни виграють не генерали, війни виграють шкільні вчителі та парафіяльні священики. Отто фон Бісмарк (1815—1898, німецький державний діяч.)
Наталія Бурлаку

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up