50 років тому були однокласниками

50 років тому були однокласниками
Випускники 1960 року зустрілися, щоб відзначити 50-річний ювілей закінчення школи - гарний привід, щоб побачитись, поговорити, пригадати.

- Аркадій Пахомов став таким інтелигентом, - пишається класний керівник Ольга Бойко, розглядаючи фото - Ярослав Гавловський усе життя працював на флоті. З Ольгою Пилипчук ми стали справжніми подругами. Вона працювала у Києві у науковій установі. Ми весь час із нею підтримуємо зв'язок.
На зустріч випускників через 50 років усі приїхати не змогли. Та лише тому що їх вже немає серед живих.
- Навчався у нас такий учень Флор Корніюк, - розповдіає Ольга Романівна. - Він був гарним організатором. Організовував учнів та вони разом допомагали мені по господарству. Й досі у дворі росте посаджений ним кущ смородини.
Решта учнів, із Омська, Одеси, Мінська, Севастополя, Херсона, Каховки, Гомеля, Києва, Бердичева, Барановичів, приїхали до рідної школи.
- Двох учнів я навіть не впізнала, - посміхається класний керівник, - стільки років минуло. Вони зателефонували до мене додому та сказали, що чекатимуть у школі. Я відчула велику радість, що маю можливість поспілкуватися з тими, з ким у мене були такі гарні стосунки.
Говорили про різне. Про те, хто чим закінчив свою діяльність. Та більше згадували шкільні роки.
- Пригадали як усім класом ходили на дискотеку у залізничний клуб. Без мене вони не йшли, - посміхається Ольга Романівна.
Домовилися і про те, що наступні зустрічі мають бути частішими. Щороку зустрічатимуться на Проводи, що після Великодня.
Півстоліття тому вони були випускниками першої школи. Та спочатку стали гарними друзями, яких об'єднала у дружню шкільну родину улюблений класний керівник Ольга Бойко.
- Я прийшла до них у клас у 28-річному віці. Вони вже були учнями дев'ятого класу, а для мене це був перший досвід класного керівництва.
Ольгу Романівну зовсім не лякало те, що доведеться працювати із вже дорослими дітьми. Її головна зброя - любов до них.
- У мене завжди були гарні стосунки з учнями, - пригадує Ольга Бойко. - І хоча у класі навчалося 38 учнів та нам вдалося стати дружньою командою. Я показала їм, що можу співати, танцювати, ставити вистави. Та попередила, коли слухатимуться мене, усе буде добре. Так і знайшли спільну мову.
- Вона була нам як сестра, - пригадує один з учнів Віталій Горковчук. - На початку навчального року так сталося, що помер наш попередній класний керівник. Ми дуже його любили. З класом домовилися піти до директора та сказати, що довчимося рік самі, без нового. Аж тут, до нас прийшла Ольга Романівна. Вона була така весела, компанійська, що ми стали справжніми друзями.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    скачать аську на телефом http://icqmobilephones.net/ - Не определена
  • Anonymous

    чудесная тема и восхитительная статья. побольше бы таких

    Anonymous reply Anonymous

    какая нах.... чудесная тема и статья? бред! кому интересны эти пенсионеры?????

    Anonymous reply Anonymous

    а че только о пиздоватых властях читать и ничего не стоящих и никого не интересующих спортсменах?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up