Які громади області перевиконали бюджет та чи є серед них козятинська?

Які громади області перевиконали бюджет та чи є серед них козятинська?

До бюджетів 63 громад області надійшло 4,2 мільярда гривень за 1 півріччя цього року. Перевиконали планові показники надходжень у 54 громадах. Про це під час онлайн зустрічі з фінансистами громад регіону повідомив заступник директора Департаменту фінансів облдержадміністрації Олександр Горба.

Зустріч організувала команда Вінницького регіонального офісу Програми “U-LEAD з Європою”.

Всього у 59 громадах зростання  сягає понад 100%. Середній показник по області, який досягли 30 громад регіону, становить 114,6%.

Надходження по чотирьох ключових податках, які формують бюджети громад, за перше півріччя 2021 року, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року,  збільшились.

Відео дня

Надходження з податку на доходи фізичних осіб зросли на 17% або на 391 млн грн; з єдиного податку –  на 3,1% або на 20 млн грн; з плати за землю – на 15,6% або на 62 млн грн; з плати за адміністративні послуги – на 31% або на 10 млн грн.

Ладижинська громада має найвищий показник надходження ПДФО на особу – 4242 гривні. Також Вінницька, Козятинська та Іллінецька громади мають показник вище середнього по області (він становить 2159 грн).

Статистика півріччя допомагає побачити тенденції та проблеми. І такі зустрічі важливі, адже ми можемо обговорити конкретні кроки для розв’язання проблем чи підсилення слабких сторін. Дякуємо нашим партнерам із Департаменту фінансів облдержадміністрації за готовність до комунікації та - керівник Вінницького регіонального офісу Програми “U-LEAD з Європою”, - наголосив Віталій Швець.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up