6 грудня відзначається День Збройних сил України

6 грудня відзначається День Збройних сил України

Цього року свято військових в Україні відзначать 28-й раз 

У п’ятницю, 6 грудня, українці відзначають День Збройних сил України. Саме цього дня 28 років тому парламент ухвалив Закон України «Про Збройні сили України», яким встановлювалося це свято.
Свято з'явилося в календарі українців після розпаду Радянського союзу. Незабаром після здобуття Україною незалежності було прийнято закон Про Збройні сили України. Це сталося саме 6 грудня 1991 року.
Дата святкування була обрана не випадково і приурочена до дня схвалення в 1991-му законів «Про оборону України» та «Про Збройні Сили України», і в залі Верховної Ради був зачитаний текст Військової присяги. Не дивлячись на те, що свято є державним, додатковий вихідний для нього в календарі не виділяють.
Цей день присвячений всім видам військ у складі Збройних сил України. Зараз в них входять Сухопутні війська, Повітряні та Військово-морські сили, а також Десантно-штурмові війська і Сили спеціальних операцій.
Свято не тільки тим військовослужбовцям, які зараз виконують свої обов'язки, а й тим, хто виконував їх раніше. У День Збройних сил України також прийнято вшановувати загиблих солдатів. Багато покладають квіти до могили Невідомого солдата. У сучасних реаліях України увагу також буде залучено до учасників АТО.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up