70-річну жінку обдурив “собез”

70-річну жінку обдурив “собез”

Вона вийшла на одиночний пікет голодування перед адміністрацією

Три дні протесту

Як “по-новому” вкрасти субсидію, або ж - “Откат по-козлятинськи” Відповідь так і не отримала.
 

Перший день протесту

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Другий день протесту

Під стінами райдержадміністрації на вулиці Героїв Майдану, 20 почала у вівторок голодування мешканка району. Щоб роз’яснити суть пікету, його причини та які наслідки очікує пікетувальник, ми побували на місці події. Першого дня вона розповіла суть своєї образи на владу. Наступного дня дала ексклюзивне інтерв’ю газеті “RIA-Козятин”.

Пані Галина Демчук пенсіонерка віком 71 рік, мешканка с. Самгородок Козятинського району.

— Я родом із західної України. Ще з молодого віку включилась у політичну боротьбу тоді ще в СРСР за відокремлення України від Російської імперії в єдину соборну незалежну Українську державу. Зазнала із-за цього багато поневірянь. Як я особисто, так і моя родина і діти.

— У яких акція брали участь за часів СРСР?

— Найперше, ми відстоювали українську мову, лобіювали українську книжку, пропагували українські традиції. Ми проводили різні тематичні вишколи. Навіть як чинити збройний опір окупантам російської імперії. За що маю різні нагороди від українських патріотичних товариств, діаспор українців за кордоном.

— То ви де зараз мешкаєте?

— У приватному будинку в с. Самгородок. Будинок ветхий, потребує постійної підтримки від руйнації. Коли приходить зима, — відповідно не оправдано велику кількість теплоенергії. Як би я не обігрівала, температура в хаті постійно і зимою, і влітку плюс 15. Мене це влаштовує, я не скаржусь.

— То в чому проблема?

— У 2015 році держава Україна оголосила програму субсидії на паливо і електроенергію. Я, як всі, скористалась, оформила на 2015 рік. Мені тоді дали офіційний документ, що, оскільки оформила вже, то в 2016-му не потрібно “кіпішувати”, автоматично пролонгуються на цей рік. Але, як виявилося, цим документом мене обдурили і змусили заплатити за вісім місяців по повній програмі. Якби я не проявила власний інтерес, то “попала б” на цілий рік. Врахуйте, моя пенсія 1400 гривен. Мій вік, хвороби… Для мене це трагедія. Звернулась в соцзабез, показала документи, мене проігнорували всі інстанції району області і навіть загальнодержавні. Навіть через газету “RIA-Козятин” просила відшкодувати збитки, але мене проігнорували. Робили це вперто, тупо зневажаючи мою честь і гідність. Я просила визнання ними їх провини, що так і є, і що компенсують. Але ця банда так повстала проти мене, що я була змушена йти на одиночний протест, що ви спостерігаєте. Тепер мене цікавить моя честь і гідність. А сили волі у мене хватить на сто осіб.

— Ви раніше пікетували в Козятині?

— Так, було таке і мене як журналіст опіковувала Крилова, яка зараз у помічниках депутата ВР Юрчишина. Вона мене тоді зрадила, нічого не опублікувала, після чого пішла робити в райдержадміністрацію, стала багата. Я пікетую зараз, а вона не приходить. Видно, стидно за її вчинки переді мною...

— Хто вам пропонував допомогу.

— Спочатку, не повірите, діти відмовлялись від морозива, а пропонували мені в складку дуже значну суму. Я їм пояснила, що не жебракую і не агент Кремля, не проплачена. Різні люди, чиновники, юристи безоплатної допомоги. Найбільше я вдячна газеті RIA, пані Лозінській, як політичному діячу, вірю в силу слова. Інших політичних сил біля мене не було, що мене, як жінку, також як політичного діяча з великим стажем, турбує. Це жахливо! Політичних партій більше немає? Є групки з бізнес-інтересами. Констатую, дуже прикро, що така політична ситуація в Козятині.

— То це що: політичний протест, чи доведена до відчаю людина?

— Однозначно, це моя політична акція протесту свавіллю районного відділу соціального захисту Козятинського району.

Станом на сьогодні акція продовжується третю добу. На вулиці сиро, вночі -5 градусів, вдень плюс 3...

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ» 19:04 Поділилися фото, як на території Козятинського ліцею №7 наводили лад photo_camera 18:19 Запідозрив гостя у крадіжці свійської тварини і штрикнув йому ножем в плече та груди 17:26 Вибухонебезпечно: у Панасівці знайшли артилерійський снаряд 15:14 Вибираємо кросівки для щоденного носіння: на що треба зважати (Новини компаній) 13:03 Лелеки повернулися, а їхньої домівка немає — зруйнували 12:40 "Укрзалізниця" відкриває нове сполучення до курортного Трускавця (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up