98 дорожніх знаків у Козятині

98 дорожніх знаків у Козятині

Потрапити під колеса в Козятині можна прямо на переході

Уявімо таку картинку: дівчинка років восьми стоїть перед “зеброю”, намагаючись перебігти на той бік дороги. Машини на швидкості проминають її, навіть не загальмувавши. Коли вона все-таки наважується, і починає переходити, з’являється авто, яке в лічені хвилини гальмує перед ногами дитини… Яке щастя! За кермом — гість міста, який і не знає, що в цьому місці пішохідний перехід. Адже відповідного знаку немає. А “зебра” така стерта, що її не побачиш навіть за метр.

Це картинка з життя Козятина. І на місці цієї дитини може бути ваша дочка, сестра, онучка чи ще хтось…

"Зебра" є — знаків немає, знаки є — "зебри" немає!

Відео дня

Каламбур відбувається на дорогах Козятина. Наприклад, на вулиці Незалежності, поряд з магазином “Візит”, водіям не до сміху. Є "зебра", яка щезає в осінньо-зимовий період через бруд та сніг. Розмітка є, а відповідного знака немає. Це означає, що не за горами — чергове ДТП за участю пішохода.

Це непоодинокий у Козятині небезпечний перехід через дорогу з “зеброю”. Наприклад, біля однієї зі шкіл міста перехід ледь помітний. Школярі ризикують життям, переходячи дорогу. І не дай Бог, щоб дитина потрапила під колеса автівки. Адже наші водії не дуже люблять пропускати пішоходів. Інколи вони проносяться на шаленій швидкості, хоча за правилами дорожнього руху мають зменшити швидкість перед переходом.

У районі ПРБ, щоб потрапити до “Обжорки”, потрібно довго постояти перед “зеброю”. Знак є тільки один на дві зебри…

Міська рада не встановлює знаки

Інспекція Козятинського відділення поліції (раніше ДАІ) написала не один припис на міську владу про необхідність встановлення дорожніх знаків у місті. На превеликий жаль, ситуація в Козятині плачевна.

Житлово-комунальне господарство не облаштувало жоден пішохідний перехід належним чином.

“RIA-Козятин” дослідила, що на дорогах Козятина відсутні майже 70 (!) знаків (з передбачуваних 98!). З них відсутні 20 — пішоходних знаків. На першому місці по відсутності — “Дати дорогу”, на другому — пішохідні переходи. Є такі, які взагалі не відповідають нормам державних стандартів України ДСТУ.

Ще в травні поточного року після чергового ДТП міська рада в офіційній відповіді на запит дорожньої інспекції розповідає, що з приходом нового очільника, 26-го листопада 2015 року виконком прийняв рішення встановити 29 (!) дорожніх знаків у Козятині (зокрема, два дорожні знаки “Дати дорогу” на перехресті вулиць Незалежності та Січових Стрільців). “Кошти на дані заходи передбачені в міському бюджеті на поточний рік. На даний час визначено можливого постачальника дорожніх знаків та оформляється необхідна документація.”

Так завірив інспекцію міський голова Пузир і “виконавець” — працівник  управління ЖКГ Іван Вовкодав.

Виникає ряд питань: де ці знаки? Чому їх до цього часу не встановили, якщо гроші були передбачені?

 
 
 
Анна Бойко
 
 
 
Де, на вашу думку, не вистачає дорожніх знаків?
 

Олена Чогло (19), приватний підприємець:

— Мені, як водієві, не вистачає знаків на центральних вулицях міста.

Вікторія Мельничук (18), декрет:

— Потрібно додати дорожні знаки на перехресті вулиць Винниченка та Січових Стрільців (колишня Комсомольська).

 

Володимир (40), монтажник:

— Не вистачає дорожніх знаків на вулицях Катукова та Матросова. Там водії не їздять, а літають.

 

Зоя Олександрівна (62), пенсіонерка:

— У нашому місті можна було б зробити підземні переходи для зручності.

 

Руслан (39), менеджер:

— Не вистачає спецзнаків біля танка.

 

Олександр (28), інженер:

— Мені особисто знаків достатньо. У місті необхідно встановити більше урн.

 
 
 
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Мироненко Виктор

    Так, дійсно, знаків не вистачає, та більшість із тих шо є, встановлені із порушеннями. Я вважаю, що конче потрібно встановити лежачі поліцейські в першу чергу біля кожної з шкіл міста, і це має бути обовя'зком нашої місцевої влади. Облаштувати тротуари та по можливості максимально освітлити ті ділянки міста, де діти йдуть до школи.

    Sergiy Vel reply Мироненко Виктор

    Підтримую. І це в першу чергу і вже. А різні покриття гумові на майданчиках дитячах, чим так пишається влада, можуть почекати. Безпрека на дороді — в першу чергу
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up