А ви страждаєте від безсоння? Лікарі назвали п’ять основних причин

А ви страждаєте від безсоння? Лікарі назвали п’ять основних причин

Температура в приміщенні, алкоголь, спорт, електроніка увійшли в список основних причин безсоння у сучасних людей, складений німецькими лікарями.

Причина: невідповідна температура. Експерти відзначають, що в спальні не повинно бути жарко, рекомендована температура в приміщенні для сну становить від 16 до 19 градусів за Цельсієм. Любителі більш прохолодного повітря можуть дозволити собі спати і при 12 градусах (але не нижче).

«Для мозку корисніше перебувати в умовах низької температури навколишнього середовища, оскільки так він забезпечується великою кількістю крові. Крім того, він стимулює активне спалювання жиру для підтримки температури тіла в прохолодній спальні», – пояснили лікарі.

Причина: алкоголь. Хоча після вживання алкоголю сон зазвичай настає швидше, його якість виявляється більш низьким, ніж у «тверезого» сну. Вечірня випивка збільшує ризик хропіння, посилює виведення сечі і спрагу, і все це, безумовно, не сприяє повноцінному безперервному сну.

Відео дня

Причина: електроніка. За словами лікарів, електронним пристроям не повинно бути місця в спальні. Вони радять не дивитися на дисплеї гаджетів мінімум за годину до сну. Порушення цього правила веде до збою у виробництві гормону сну мелатоніну, що створює труднощі при засипанні і робить сам сон дуже непевним.

Причина: спорт. Дослідження, проведене вченими з Університету штату Орегон, показало, що регулярні фізичні вправи полегшують засинання. Однак чим більше часу проходить між тренуваннями і сном, тим більше користі вони приносять. Фізична активність перед сном збільшує концентрації гормони, які не дають розслабитися і заснути. Перед сном рекомендуються тільки тихі рухи, такі як розслаблена вечірня прогулянка або дуже Повільна їзда на велосипеді.

Причина: робота. Лікар рекомендують по закінченні робочого дня викидати з голови всі думки про роботу, так що, перебуваючи в ліжку, не потрібно планувати свій наступний робочий день в розумі. Для працюючих людей важливо, щоб між роботою і сном проходило не менше двох годин, підкреслюють експерти.

Опитування

А ви страждаєте від безсоння?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up