Адресні таблички на будинках повинні бути і без перепису населення

Адресні таблички на будинках повинні бути і без перепису населення
  • На початку літа, тобто з 1 червня, в Україні можуть штрафувати власників «безадресних» будинків.
  • Про це йдеться у вимогах і рекомендаціях для статистичного та офісного обліку чисельності населення, яке проживає в країні в цілому, і на всіх рівнях її адміністративно-територіального устрою.
  • Така постанова питання була пов’язана з правилами благоустрою та методичними вимогами для проведення Всеукраїнського перепису населення. 

Останній раз перепис українців був у 2001 році і вже 10 разів переноситься. Другий Всеукраїнський перепис населення, який планували провести в 2020–2021 роках, скоріше за все, теж перенесуть. От тільки штрафні санкції за відсутність адресної таблички можуть залишитися. Зараз, під час карантину, ніяка адмінкомісія не піде перевіряти таблички вулиць з номерами.Тільки карантин колись закінчиться.

Хоча справді, маркування на будинках необхідне. Для прикладу, в нашому місті пересічній людині важко розібратися з номерами будинків на вулиці Довженка чи знайти вулицю Леонтовича. Деякими вулицями можна йти метрів сто і жодної таблички з номером. Трапляються випадки, що на одній вулиці є таблички з новою і старою назвою вулиці.

Таблички вкрай потрібні для бригади екстреної допомоги, для працівників пожежно-рятувальної служби чи наряду поліції, щоб вчасно відреагувати на виклик, чи звернення громадян. Слід відзначити, що адресну табличку повинні мати не тільки житлові будинки, а й підприємства бюджетної сфери, банки, аптеки, магазини та адміністративні заклади

Відео дня

У верхах завжди готові для фінансових стягнень з громадян, підприємців малого та середнього бізнесу. Навіть норму статті передбачили, в якій йдеться, що за порушення правил благоустрою тягне покарання адміністративного характеру відповідно до ст. 152 КУпАП «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів».

З 1 червня штрафи за відсутність маркувань на домогосподарствах будуть сягати до 1360 грн — для населення і до 1800 грн — для магазинів, ферми, бюджетних установ і церкви. 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ирина Ирина

    Ось тут r-mix.com.ua можна замовити таблички з безкоштовною доставкою у Козятін
  • Петр Мельничук

    А де їх в Козятині виготовляють?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up