Активісти підозрюють, що дамбу Водокачки не ремонтують, бо хочуть рибу продати

Активісти підозрюють, що дамбу Водокачки не ремонтують, бо хочуть рибу продати

Відпочивши три дні, активісти Козятинського клубу рибалок знову взялися до роботи біля греблі Водокачки. Цього разу на добровільні роботи вийшло 12 осіб. Перевірили по мітках на скільки впав рівень води.  Радувало, що витік води таки вдалося трохи припинити. Була надія, що цього разу вдасться загатити витік води остаточно

Коли ми приїхали на місце події, там вже трудилися активісти. Самі собі розподілили ролі з доставкою матеріалу для загати води. Двоє тачками підвозили глину. Її висипали на міцний настил і двоє тягли ту глину і висипали під греблю. Четверо возили матеріал для загати автівкою. Двом відвели роль вантажників з лопатами. 71-річний Дмитро підвозив загатматеріал у відрах на скутері і один був на підхваті всього ланцюжка робіт.

Хтось недалеко від Водокачки робив в своїй оселі перебудову і вивіз до берег все, що залишилось від глиняних саманів. Рибалки вирахували, хто зробив той недобрий вчинок, а тепер жартують: вивезена глина чийогось непотребу знахідкою стала.

Відео дня

Все, що лежало на березі, перевезли і кинули під греблю. Але того матеріалу виявилось замало. Пішли активісти до жильців приватного сектору з надією: може в когось щось непотрібне лежить. Знайшли грунт, який господар для підсипки низовани привіз. 

– Хіба відмовиш, – сказав господар, – забирайте для доброї справи. Грунт вмістили в 16 тачках.

За дві з половиною години роботи вкинули в загату 30 мішків, привезених автівкою. Грунт, включаючи глину, з 30 тачок засипали з волока. П’ять останніх візочків вже не висипали на простирадло, а завозили крутим схилом до самої греблі. Пан Дмитро зробив 11 ходок скутером, значить ще плюс 22 півторашних відра.

Після того, як все перелічене ентузиасти вкинули, прислухались, а вода, не так як раніше, але все одно десь в підземеллі проривається і шумить.

– Все, що могли зробити, ми зробили, – кажуть рибалки. – Все, що неправильно лежало на березі і в людей ми перевезли. На скільки нашої роботи вистачить, щоб втрати води з водокачки не були такими, як були до цього, покаже час. Адже спочатку кожні 4 дні вода відходила від берега на 25 см. Після першого нашого суботника вода стала відходити на 10 см за три дні. Після другої спроби виток води ще зменшився, тільки це не той результат на який ми розраховували. До нуля ми витік води не зупинили. Вода все одно протікає і загачувати її у нас вже нічим. Чому влада така байдужа до долі водокачки? Привезуть камаз глини, ми знов організуємо роботи. У нас навіть закрадається думка, що комусь знов хочеться спустити Водокачку і як минулого разу рибу продати, – сказали на завершення суботника в п’ятницю рибалки Козятинського клубу рибалок.

Читайте також:
Як наша Водокачка ледь не стала калюжею
Проблему водокачки планують вирішити на сесії. До сесії вода з рибою витече
Чим більше мілкішою буде водокачка, тим меншим буде рівень води в криницях

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач34

    владі на людей начхати,а ви дивуєтесь /чому ж владі на водокачку пофігу/

keyboard_arrow_up