Активні депутати вимагають відреагувати на підвищену ціну газу

Активні депутати вимагають відреагувати на підвищену ціну газу

Стало відомо, що наступна сесія міської ради відбудеться 9 листопада.

У той же час депутати Гвелесіані та Фурманець стурбовані рішенням КМУ про підвищення ціни на природній газ для населення. Вважають, що таке рішення уряду є спробою перекласти вирішення економічних проблем держави на плечі простих громадян. У багатьох містах України шириться рух опору ціні на природній газ. Підтримуючи протестні виступи, депутати вимагають від керівництва міської ради скликати позачергову сесію, де розглянути питання “Козятинці проти підвищення цін на природній газ”. Чи підтримають ініціативу у міськраді, покаже час.

Вероніка ЛЮБІЧ

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Вова Полічков

    Вам анонім потрібно відвідувати  сесії та активно діяти для користі громади! Допомогти багатьом  людям зняти совіцькі шори Це буде корисно ! А як діяти коли держава на межі дефолту? Без мвф ми не можемо існувати! Як підняти платоспроможність громадян ,коли ввп майже мінусує?Економіка лежить! Нехай хоть щось роблять місцеві депутати !

    Анонім reply Вова Полічков

    я таки щось намагаюсь робити, хоч і не відвідую сесії. Ось навіть і цими публічними коментарями, і не тільки. Держава фактично не є на межі дефолту, то менеджери держави чомусь ведуть ії по межі ризику, це так. І у громади - постійна істерика, а журналісти іїї підтримують. І цю владну братію постійно треба міняти, але не на Юлю/Петю, хоч він і не найгірший. Задумайтесь над такими цифрами:
    1. на руках у населення оціночно від 50 до 70 млрд доларів;
    2. 40-50% економіки в тіні і у статистику не попадають;
    3. ринок землі оцінюється у десятки млрд доларів, толком ніхто і не може оцінити, найкращі землі у світі;
    4. тільки у цьому році очікується перерахування від заробітчан до 12 млрд дол по офіційним каналам. А у карманах/передачах? А це зарплата за продукт створений українцями, але вписаний статистикою у чужий ВВП.
    5. сфера ІТ послуг уже виходить на 3 місце в обсягу експортних надходженнь. В Україні почали створювати центри R&D компаній (це найвищий рівень бізнес творення). За три роки більшість укр експортних компаній змогли сертифікувати аграрну продукцію у Європі і перед ними відкрилися усі світові ринки.
    6. і все це в умовах 5% витрат на оборону, в умовах війни. Європа не може добитись і 2% витрат. Створено вперше дієву Українську Армію.
    7. 99% українців за кордоном моментально "отримують у вухо", перестають скиглити,   включаються в роботу і починають нормально жити.
    Можу ще багато писати. А ми говоримо про 2-3 млр дол від МВФ? Гроші є, ресурсів - тьма. І у держави, і у громади Козятина. Думати і робити треба. Ось про це і хотілося би почути від редакції.
  • Анонім

    Це просте перекручування ситуації та звичайний популізм. Треба говорити не про низьку/високу ціну на газ - вона має бути ринковою, а про захист/допомогу соціально незахищеним членам громади. Чому ціна газу має бути "низькою"? Вона яка є на базарі, але хто не в змозі платити з обєктивних причин, тому допомога від громади/держави. Це перше, а друге питання має стояти в тому, що досі і не створений "базар" у сфері постачання газу. Що, у людей є вибір ?, у кого купувати - ні. Ось цю монополію і треба розбивати, і про це треба дбати депутатам. Мережі постачання, то одна має бути компанія з контрольованою рентабельністю, а торгівля газом, то має бути , що найменше, три ринкові компанії . І хай конкурують між собою, боряться за споживача у "базарних" умовах. І це та сама біда, і у сфері газу, і електроенергіі, і води. "Низьких" цін не буває у природі, досить дурити людей. Підіть продиктуйте Путіну, чи арабським шейхам, хай продадуть задешево нафту та газ, слабо? Зате скільки гвалту серед "правдолюбців" - "вимагаємо дешевий бензин та газ!!!" Відкрийте очі на цей реальний світ та зніміть "совітьські" шори - стане як не легше, то може хоч шляхи побачимо до кращого.
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up