Акція «Посади мільйон дерев» сподобалась сигнальським дітям

Акція «Посади мільйон дерев»  сподобалась сигнальським дітям

Благодійний фонд «Озеленення України» підтримав ініціативу став висадити мільйон дерев по всій планеті протягом одного дня. Серед учасників акції – працівники культури села Сигнал, яких підтримала молодь нашого міста.

Мета заходу – привернути увагу людей до  екології.  Проект «Озеленення планети»  був проведений 10-го квітня цього року.  Першими дійовими особами у проекті «Озеленення планети» на Козятинщині були Козятинське відділення агролісу та керуюча справами виконкому Аліна Тимощук. Для озеленення нашого краю дали саджанці дуба, ялини, горіха грецького, горіха чорного, липи і каштану. Всіх деревцят 400 штук. Вони були передані в Сигнал, Махаринці, Кордишівку і Флоріанівку. 

Наші журналісти приїхали на висадку дерев у Сигнал. На місці висадки дерев там вже були працівники культури села Сигнал з Людмилою Заремблюк та Володимиром Іжицьким.

Близько 10 години в Сигналі висадився десант Козятинської Молодіжної ради зі своїм керівником, заступником начальника управління сім’ї, молоді та дитячої політики Людмилою Кудимець. Від пані Людмили ми дізнались, що Молодіжна рада – організація, яка  тільки почала своє існування. Ще навіть немає голови організації, тому що через епідемію з коронавірусом ще не було установчих зборів. В організації зареєстровано 54 особи зі спеціалістів управління сім’ї молоді та дитячої політики та учнів козятинських шкіл. 

Відео дня

Саджанці в Сигналі намітили садити навколо стадіону, біля будинку культури і біля дитячого майданчика. Почали посадку дерев із стадіону. Коли за лавками спортивного майданчика з’явилися перші лунки, це зацікавило колишнього механізатора Василя Федоровича. Він, у свої 82, також  вирішив взяти участь у посадці дерев. Тож йому, директору будинку культури Людмилі Заремблюк, та Кирилу Сабодашу і Юлії Шевцовій з молодіжного крила довірили посадити перше дерево. Потім молодіжка садили дерева з правої сторони стадіону, а працівники культури з лівого і від дороги.

Коли половина саджанців вже була в землі, посадкою дерев зацікавились діти-школярі. Спочатку їх було п’ятеро семикласниця Яна два Назари, Андрій і шестирічній Михайло. Потім дитяча присутність при посадці дерев збільшилась більше як у 2 рази. Частина дітей прибирали територію для посадки дерев, а інші взяли участь в поливі саджанців водою. До речі, поливати дерева допоміг місцевий підприємець, який реанімував під кафе непрацюючий магазин. 

Деякі саджанці були зовсім маленькими. Тож виникло питання, що їх треба обгородити. Поки думали, де взяти матеріал для огорожі, солістка «Берегині» Оксана обклала крони дерев цеглою. 

– Справжній муляр, – жартували. 

Коли не посадженими залишилось 6 ялинок, 4 горіхи, 2 дуба і 2 липи помічники в особі молодіжної організації поїхали по справах молодіжки.

 Ялинки працівники культури посадили біля будинку культури, а остальні дерева біля дитячого майданчика.   

Після посадки останнього дерева, ми також поїхали та по дорозі, біля знаменитої гойдалки яку зробив згаданий підприємець, зустріли дітей- помічників. Радості у дітей після працетерапії не було меж. А дорослі кажуть:«Це добре, що вони брали участь у садінні дерев. Жодному з них не прийде в голову навіть зламати гілку в посадженому ними дереві.»

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up