Акцію #500дерев через карантин перенесли на осінь

Акцію #500дерев через карантин перенесли на осінь
  • Екологічна справа. Нагадаємо, що на початку грудня минулого року, у Козятині та поза його межами організувалася команда, яка виявила бажання перетворити наше місто бузково-фруктово-декоративний сад.
  • Запустили акцію #500дерев, яку підтримали місцеві підприємці, депутат обласної ради, міський голова та всі не байдужі до озеленення козятинці.
  • На зібрані кошти (трохи більше 40 тисяч гривень) закупили близько 250 дерев, які за словами ініціатора та координатора Сергія Сиваківського, мали висадити в кінці березня.
  • Та через введення коронавірусного карантину висадку перенесли на осінь.

— Якщо говорити за зібрану суму грошей, то вона з лютого місяця незмінна — 42 тисячі гривень, — розповів газеті Серій. — Нових надходжень не було. Ми замовили саджанці дерев, а це 115 декоративних та 140 фруктових. Коштів, які зібрали в «Зеленому домі» вистачило на саджанці фруктових та на купівлю гідрогелю під кожне дерево. Планували висадку на 21 березня, але нас попередила міська влада, що заборонені всі масові акції, у зв'язку з карантином. Плюс ми частково долучились до Всеукраїнської акції «Мільйон дерев для України», яка мала відбутися до Дня землі. Вони також звернулися з проханням відкласти озеленення на осінь. Це звісно не найліпша пора для висадки дерев, але будемо настроюватися. 

Додамо, у допомозі з вибором, що саме посадити у Козятині аби це приваблювало туристів та милувало око козятинцям, активісти вирішили звернутись до «Національного ботанічного саду ім. Гришка». Саме там і зберігаються на даний момент куплені саджанці.

Відео дня

Флешмоб #500дерев — це три простих кроки. Можна поповнити спеціальний накопичувальний  рахунок магазину «Зелений Дім» на закупівлю саджанців. Реквізити для благодійних внесків Р/р 26003060755975 ПриватБанк м. Козятин Код 2479004246 МФО 302689 СПД Наталія Столітня. 

Також можна написати про акцію або зробити репост в соцмережах з хештегом #500дерев. 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Риа я твой рот ебал

    И снова пропадёт больше половины , или даже и не высадятся и не закупались , просто кинули людей на бабки 🤑  , красавцы

    HitMan reply Риа я твой рот ебал

    Ник зачетный))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up