Аліна Діденко: «Суд ще не визнав мене винною»

Аліна Діденко: «Суд ще не визнав мене винною»
  • Начальник відділу освіти Козятинської райдержадміністрації Аліни Діденко дала коментар з приводу публікації: «Очільницю районної освіти Аліну Діденко взяли під домашній арешт»

Нагадаємо, ми повідомляли, що Аліну Діденко взяли під домашній арешт. Вінницький міський суд ухвалив рішення посадити її під домашній арешт. Чиновницю підозрюють у розкраданні бюджетних коштів. Про це йдеться в ухвалі суду на порталі Єдиного реєстру судових рішень

Публікуємо коментар Аліни Діденко:
«Стаття, котра сколихнула освітянський загал та й увесь інформаційний простір Козятинщини звичайно, що не залишила мене байдужою.  Дуже багато хто співчуває, дуже багато хто розуміє,  і звичайно дуже багато хто радіє. Я не знаю як відноситись до інформації, котру називають фактами, бо на моє глибоке переконання, щоб інформація стала фактом, то на це потрібно рішення, чи ухвала, чи вирок суду. Поки що жоден суд не розглядав справу по факту розкрадання державного майна через оплату робіт по реконструкції спортивного залу «Колос», що належить районній спортшколі. Не буду приховувати те, що мені дійсно вручено підозру, щодо незаконним заволодінням коштів при оплаті робіт по реконструкції цього об’єкту, так як замовниками послуг був районний відділ освіти, котрий я очолюю.  Але суд ще не визнав мене винною і не довів, що я дійсно причетна до будь-яких злодіянь щодо даної процедури реконструкції. Крім того,(!) це відділ освіти звертався до правоохоронних органів, щодо притягнення до відповідальності підрядника, котрий «затягував» виконання робіт.
Всі документи, щодо оплати робіт по цьому об’єкту виготовляв підрядник, а виконання робіт і правильність їх оформлення перевіряв інженер з державного технічного нагляду. Ні я,  ні працівники відділу освіти не вносили жодних правок у ці документи, тим більше правдивої чи неправдивої інформації.  Як підрядник так і технагляд  підписували акти виконаних робіт і свої підписи закріплювали печатками. Крім того, цей об’єкт на час проведення робіт по реконструкції був переданий у розпорядження  будівельній фірмі «Пегас» і жоден відповідальний працівник відділу освіти чи директор спорт школи не мали доступу до нього. 
 У відповідності до укладеного договору на реконструкцію спортзалу з фірмою «Пегас», котра  виграла тендер(!) на проведення цих робіт, відділ освіти виконав повністю свої зобов’язання, а саме оплатив роботи згідно актів складених підрядником і перевірених технаглядом. Ось це і все.  Правда був ще один факт, коли підрядна організація «Пегас» подала акти  у відділ освіти, претендуючи на їх оплату,  без перевірки технагляду, то ті акти не були оплачені і кошти були повернені в бюджет.
Зрозуміло, що  є люди, котрі зацікавлені в тому, щоб періодично мене «обливати» брудом і я не претендую подобатися всім, але є речі, котрі для мене є принциповими. Звичайно всі крапки має розставити суд, засідань  котрого  я дуже сильно чекаю, бо впевнена у своїй правоті і правильності дій відповідальних працівників відділу освіти. Звичайно я особисто буду звертатись до суду, щоб захистити свою честь, гідність і ділову репутацію.»
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (16)
  • А.У.Е.

    Її вина в першу чергу полягає в тому що при укладанні договору нею як замовником послуг не вжито заходів щодо виконання підрядником виконання робіт у обсязі передбаченому календарним графіком. Та оплати робіт які фактично не були виконані . Щодо того чи розумна керівник Аліна Діденко . Зважаючи на ті обставини що виникли думаю що тупа як сибірський валянок. Аліна це тобі не з ФОПів брати подарунки. Твій однопартієць давно гроші провів а ти ще будеш довго виправдовуватись

    Аліна Діденко reply А.У.Е.

    А обсяг робіт перевіряє технагляд (так пише законодавець), так як спеціалісти відділу освіти не мають таких повноважень та і відповідної технічної освіти, перевірити роботи і подивитись роботи - це різні речі.

    Аліна Діденко reply А.У.Е.

    Ви трохи не обізнані, адже кошти оплачені, як аванс ( 30 відсотків), а акт виконаних робіт подався пізніше, тому я (як сибірський валянок) діяла по  діючому законодавству. Ви наводите якісь факти, прізвища, припущення, то якшо ви щось знаєте  і готові довести в суді, то ідентифікуйте себе і доведіть, що знаєте по-факту. Якщо ви допоможете мені в цій ситуації - я буду дуже сильно вам вдячна.
  • А.У.Е.

    Суд тебе і не визнає виною. По- перше не буде доказів що ти брала кошти. А ти їх на справді не брала. Будівництво таких об`єктів як правило (аксіома) здійснюється під при стальним оком райдержадміністрації . Тож все фінансування робіт виключно прерогатива РДА. Яким боком при закупівлі послуг вилізла БК Пегас тільки можна здогадуватись. А тепер всім Правдолюбам і диванним експертам. На той час заступник голови РДА Сергій Прохоров завів цю фірму і постійно вимагав із неї відкати. Ваша Аліна не має ніякого відношення до ТОВ пегас але вона принаймі якщо ви кажете що розумна жінка здогадувалась що її потратим із радикальної партії ляшка має певний гешефт. На останок ваша Аліна не така і ж кристально чиста.  Далі буде
  • Truth

    Нагадує серіал "Домашній арест" Там мер, якого зловили на хабарях, теж всім казав "Суда єщьо нєбило"
  • Оксана Зелюк

    Знайомий сценарій - облити брудом перед виборами!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:57 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 14:53 Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ» 19:04 Поділилися фото, як на території Козятинського ліцею №7 наводили лад photo_camera 18:19 Запідозрив гостя у крадіжці свійської тварини і штрикнув йому ножем в плече та груди 17:26 Вибухонебезпечно: у Панасівці знайшли артилерійський снаряд
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up