Аматорський театр «Овація» готує свою першу прем’єру

Аматорський театр «Овація» готує свою першу прем’єру
  • Чи знали ви, що у Козятині є театр, куди набирають дорослих без акторського досвіду?
  • «Овація» презентує козятинчанам цікаву виставу, на яку запрошують усіх охочих.
  • Як виникла ідея, хто серед акторів і коли прем’єра?

Культурна палітра Козятина поповнилася акторами-аматорами, які зовсім скоро вийдуть на сцену і представлять глядачам виставу. Вже пів року у місті діє аматорський театр «Овація», де в ролі актора себе може спробувати кожен, незалежно від віку, адже до театральної трупи набирають дорослих.

— Все почалося у грудні 2020 року, — розповідає адміністратор театру Вікторія Хоманець. — Одного разу під час нашого спілкування з Тетяною Міщук, головою ГО «Краплина турботи», вона розповіла мені, що мріє про аматорський театр для дорослих в нашому місті. Мені сподобалась ця ідея і я запропонувала звернутись до місцевого режисера та художнього керівника театральної студії «Погляд» для дітей та юнацтва Наталії Павленко. Ми зустрілись втрьох, обговорили задум, який згодом переріс в цікавий творчий проект.

Саме мрія та ініціатива романтичної та креативної Тетяни Міщук стала поштовхом для створення аматорського театру для дорослих у місті. А оскільки мрії мають властивість збуватися, особливо в передріздвяний період, то вже в січні сформувалася акторська трупа аматорського театру «Овація», яка розпочала свою діяльність та навчання акторському мистецтву під керівництвом Наталії Павленко.

Відео дня

— Наші актори — це творчі люди Козятина, які не мають професійної акторської освіти, — продовжує Вікторія. — До прикладу, Руслана Дацюк. Вона не лише грає на сцені, а й є художником-декоратором у театрі, а в звичайному житті ця творча людина опанувала серйозну професію — оператор дефектноскопного візка Козятинської дистанції колії ПЧ-7. Ірина Берелет — талановита людина з неймовірним почуттям гумору, яка займається вихованням наших юних козятинчан в дитсадку «Горобинка». Лілія Котовська, вчителька початкових класів і музичного мистецтва в Пиковецькому ЗНВК — артистична, співуча, саме вона написала гімн театру. Оленка Міщук — обдарована фотографиня, яка не тільки грає на сцені, але й створює блискучі фотопроекти, в тому числі і для театру. Аліна Світлишина — талановита актриса романтичного образу, в звичайному житті ця тендітна жінка — диспетчер оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС України у Вінницькій області. Оксана Кулікова — неймовірно артистична актриса, мама, в якої троє діток, але завдяки своїй самоорганізованості та адміністративним талантам, вона встигає не лише виховувати дітей, а й підкорювати сцену і вирішувати організаційні питання театру.

Здебільшого у трупі дівочий колектив, але є і чоловіки. Це — Артем Павленко, вчитель іноземних мов Йосипівського ЗНВК, який є не лише обдарованим філологом, що досконало володіє англійською, польською, китайською та японською мовами, а й талановитим актором, як і Геннадій Панчук — громадський діяч та підприємець нашого міста, що несе в собі іскру акторського таланту. Прикрашає чоловічий акторський склад своїм професіоналізмом та акторською майстерністю і працівник Міського будинку культури Сергій Ткачук та наймолодший учасник акторської трупи — талановитий юнак, учень Козятинської ЗНВК № 2 Кирило Долечек.

— Чоловікам у дівочому колективі приділяється особлива увага та ставлення, оскільки чоловіки для театру — то дефіцит, — каже Вікторія. — Тому дівчата з повагою ставляться до талановитих красенів-колег. В нашому театрі зібралися обдаровані козятинчани — артистичні, співучі, з цілим букетом вмінь та талантів, які мають велике бажання прикрасити наше місто культурним осередком.

Протягом пів року актори-аматори навчалися сценічній та акторській майстерності під пильним оком Наталії Павленко, яка працює на громадських засадах. За її плечима багатий професійний досвід, адже за роки роботи з дитячою театральною студією «Погляд» вона поставила не одну виставу. І тепер «Овація» готова заявити про себе і запрошує всіх козятинчан та гостей міста на прем’єру вистави «Театральний калейдоскоп», яка відбудеться у Міському будинку культури 11 червня о 18 годині. Ця вистава — благодійна. Показ влаштовують на підтримку Діани Цимбарович, яка постраждала від нещасного випадку на залізниці. Усі зібрані кошти передадуть на реабілітацію нашої землячки, яка проходить лікування у Києві.

 

Читайте також:

Тетяна Якимова-Корж повертає козятинчан у дитинство

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олена Кузнєцова

    Першу прем'єру? Та невже? А буває друга?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up