Анатолій Гриценко підписав меморандум з Українською радою бізнесу

Анатолій Гриценко підписав меморандум з Українською радою бізнесу

Лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко та Українська рада бізнесу, до складу якої входять 68 бізнес-асоціацій України, підписали меморандум, що містить кроки для прогресу та поліпшення в економічній сфері України.

"68 асоціацій, які сьогодні підписали спільний план дій із нашою партією, хочуть працювати чесно, прозоро, платити податки та спати спокійно. Нині цього немає: їх душать силові структури, СБУ, поліція, прокуратура, їх оббирають на митниці та в судах", - зазначив А.Гриценко після підписання меморандуму.

"З першого дня (перебування на посаді глави держави - ІФ) буде обмежено вплив силовиків на економіку. Аналогічно, шляхом призначення нового голови Нацбанку, буде чітко показано, що банки не будуть "пилососами" забирати чужі гроші - вони кредитуватимуть економіку за доступними ставками й не отримуватимуть неконтрольоване рефінансування", - додав політик.

Він наголосив, що буде остаточно ліквідовано податкову міліцію і створено нормальний прозорий орган, який здійснюватиме контроль над економічною діяльністю "без маски-шоу, захоплень і руйнування бізнесу". "Також буде передбачено персональну фінансову відповідальність чиновника, через дії якого постраждав чийсь бізнес", - додав А.Гриценко.

Відео дня

"Метою наших спільних дій є проведення ефективних реформ, спрямованих на скасування будь-яких перешкод на шляху створення рівних, ефективних і відкритих можливостей для розвитку підприємництва, створення державою сприятливих умов для ведення бізнесу (значне поліпшення позицій у рейтингу Doing Business)", - ідеться в тексті меморандуму, який має агентство "Інтерфакс-Україна".

Підписанти меморандуму вважають пріоритетними кроками на шляху реформ в економічній сфері створення інфраструктури для прискореного розвитку нових виробництв, спрощення процедури адміністрування податків, зниження оподаткування зарплат, блокування офшорних схем.

Також вони виступають за вдосконалення бюджетного процесу з метою впровадження середньострокового бюджетування, обмеження ролі держави в перерозподілі ВВП через бюджет, скорочення неефективних витрат, ліквідації корупційних схем у держзакупівлях і приватизаційних процесах.

Підписанти меморандуму хочуть забезпечити стабільний розвиток аграрного виробництва та соціальної сфери українського села, унормувати земельні відносини шляхом 100-відсотковогоного наповнення державного Земельного кадастру та його повної інтеграції до Реєстру майнових прав, скоротити обсяг тіньового ринку оренди земель і бюджетне стимулювання сільгоспвиробництв із високою доданою вартістю.

А.Гриценко та Українська рада бізнесу виступають за інституційну реформу державної фіскальної служби, остаточну ліквідацію податкової міліції, позбавлення СБУ, МВС і прокуратури важелів силового втручання в економічні процеси.Вони також готують нову редакцію Податкового кодексу України, пропозиції щодо змін до Митного кодексу, які має ухвалити майбутній новий парламент України.

Крім цього, підписанти виступають за проведення в Україні політичних реформ, зокрема ухвалення закону про імпічмент президента, обмеження депутатської недоторканності, запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими списками.

Українська рада бізнесу - широке об'єднання асоціацій малого та середнього бізнесу, установчі збори якої відбулися 13 листопада 2017 року. До її складу спочатку ввійшли 63 бізнес-об'єднання різних галузей економіки, членами яких є близько 27 тисяч підприємств України.

Учасники установчих зборів підтримали концепцію реформи Державної фіскальної служби та реформу митниці, внесли до "білого списку ініціатив" законопроекти про мінімізацію податків через транскордонну торгівлю і законопроект про ліквідацію податку на прибуток і перехід до податку на виведений капітал. Вони погодили кроки з реалізації узгоджених пріоритетів і домовилися про регулярні зустрічі для визначення нових завдань.

Згодом кількість бізнес-об'єднань в Українській раді бізнесу зросла до 68 і з'явилися сім стратегічних партнерів. Серед цих бізнес-об'єднань - Торгово-промислова палата України, Українська бізнес-асоціація, Асоціація платників податків, Асоціація міжнародних інвесторів, Міжнародне бізнес-об'єднання, Українське об'єднання ринків капіталу та інші.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Володимир Петрович Сушко

    І толку!!??))😂
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up