Анатолій Гриценко: "За три роки потрібно було диверсифікувати закупівлю вугілля та вкласти гроші в енергоефективність"

Анатолій Гриценко: "За три роки потрібно було диверсифікувати закупівлю вугілля та вкласти гроші в енергоефективність"

Критична залежність від одного постачальника неприпустима в жодній країні, тим більше якщо це залежить від країни-агресора.

За три роки уже можна було забути за російське вугілля та про російський газ. Про це лідер політичної партії “Громадянська позиція” Анатолій Гриценко заявив на телеканалі 112 Україна.

На його думку, високими тарифами населення України вже оплатило енергонезалежність від агресора та окупованих ним територій. Але уряд та окремі міністерства просто згаяли час, за який це можна було реалізувати.

Екс-міністр оборони наголосив, що влада не врахувала імовірність блокування залізничного сполучення зі сторони ОРДЛО (окремі райони Донецької та Луганської областей), бо у питаннях безпеки вона керується власним комерційним інтересом.

Відео дня

Уявіть собі, що завтра блокаду припинили, або їх  розтрощили  поліцією, їх немає — проблема зникла? Критична залежність від одного постачальника не допускається жодною країною.

І коли уряд піднімає істерику, то цю істерику найперше чують в Кремлі. І Путін прекрасно знає: вони вразливі від поставок вугілля. Так от завтра, якщо припинять блокаду і Ахметов не заплатить цим (козачкам) ДНР-ЛНР, вони можуть підірвати самі зі свого боку рейки і скажуть: нема вугілля (у понеділок вже підірвали).

— Що тоді скаже Гройсман? Уже не блокада буде винна, а урядова політика, насправді, бариги у владі, які сидять і заробляють гроші на вугіллі, на (Ротердамі), на електроенергії — всюди! — сказав політик.

В цей же час Україна цілодобово експортує електроенергію за кордон. Перше рішення припинити експорт енергії: форс-мажор, у нас війна. Уже плюс. Друге: уряд Яценюка, потім Гройсмана, “посадили” дев’ять мільйонів сімей (з п’ятнадцяти мільйонів) на субсидії. І вони тим пишаються.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up