Анонімні розклейки, образи та п’яні члени комісії: як пройшли вибори на Козятинщині

Анонімні розклейки, образи та п’яні члени комісії: як пройшли вибори на Козятинщині
  • Які були порушення на виборчих дільницях та навіщо викликали поліцію? Начальник Козятинського відділення поліції Роман Андрущак розповів «RIA-Козятин», як на Козятинщині пройшли вибори. 

Розпочнемо з того, що протягом виборчого процесу співробітники поліції були переведені на посилений режим несення служби. Здійснювали охорону публічної безпеки і порядку на 87 дільницях, в тому числі і на чотирьох територіальних виборчих комісіях: Козятинській, Махнівській, Самгородоцькій та Глуховецькій. В переддень голосування працівники поліції провели робочу зустріч з представниками різних політичних партій.

— На цілодобову охорону  виборчі дільниці ми взяли ще з четверга, 22 жовтня, — каже Роман Андрущак. — Нам на допомогу приїхали також 32 правоохоронці з Вінниці, які заступили безпосередньо на дільниці. Тому що нашого особового складу не вистачає. В п'ятницю по всіх дільницях заступили 87 людей. Крім того, в день виборів приїхали ще 50 нацгвардійців з калинівської військової частини і п’ять співробітників вінницького батальйону спецпризначення. 

Відео дня

За словами Романа Андрущака, під час виборчого процесу було декілька повідомлень по Самгородоцькій ОТГ. Там розвішували листівки образливого характеру на одного з кандидатів. Подібна ситуація була і в Махнівці. У суботу, 24 жовтня, в день тиші, у вечірній час надійшло три повідомлення від кандидатів про здійснення підкупу виборців та образу. 

— Ми перевірили інформацію, поспілкувалися з мешканцями одного з будинків Козятина, — каже Роман Андрущак. — Підтвердження цьому не знайшли. Стосовно образ, то вони частково були. Громадянам порекомендували звернутись до суду. А ще на дільничній виборчій комісії в селі Козятин (школа №9), одна із членів комісії, представниця ОПЗЖ, вживала спиртні напої і перебувала в стані алкогольного сп’яніння. Це призвело до деяких технічних проблем. Жінка конфліктувала з головою комісії, порушувала виборчий механізм з бюлетенями (десь не розписалася тощо). Її доставили до відділку поліції, де склали протокол і відсторонили від роботи в комісії. Вже потім під час підрахунку голосів виявили, що через те, що вона була нетвереза, допустила деякі неточності під час видачі бюлетенів.

Роман Андрущак повідомив, що станом на 12.00 28 жовтня повністю здали протоколи лише Глухівці. Самгородок і Махнівка ще доздаються. Під охороною поліції залишається лише Козятинська територіальна виборча комісія.

Нагадаємо:

Хто лідирує у Махнівській, Глуховецькій та Самгородоцькій ОТГ та що відомо про Козятинську?

По Козятинській ОТГ проголосувало 10714 виборців
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Георгий Липовецкий

    "Я прийшла на роботу працювати, а не на дурні питання відповідати ─ чому я п'яна тут сплю".

    Георгий Липовецкий reply Георгий Липовецкий

    Це про пані з ОПЖОПЕ

    Полковник Нєгодяєв reply Георгий Липовецкий

    Ця пані була доречі з "Європейської солідарності"... Інформація перевірена і цілком достовірна...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
09:30 На Вінниччині виявили небезпечний «врожай Шахедів» 08:26 «Міс україночка ліцею №1-2024»: опублікували фото учасників та результати голосування photo_camera 19:00 У Пиковецький сільський ставок випустили понад 200 кілограм коропа photo_camera 18:16 Загинув в районі Богданівки: минає рік, як ми втратили Героя Володимира Грубіка Від читача 11:45 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 15:55 Поки ремонтують КТ, козятинчани зможуть пройти його безкоштовно у Бердичеві 14:07 Цієї ночі на Вінниччині сили ППО знову збивали «шахеди» 13:26 В Козятині п’яний водій хотів відкупитись від патрульних за двадцять тисяч гривень 11:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:00 Що замовляла міська рада в лютому 10:04 Козятинські студенти поїхали у Німеччину аби пройти практику. Показали фото photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up