Арка Сигналу засяяла новими барвами

Арка Сигналу засяяла новими барвами
Від радгоспу мільйонера залишилась тільки арка з двома суцвіттями хмелю. Її кожного року фарбували, але в цьому році вирішили оновити
  • Наші земляки більш старшого віку пам’ятають село Сигнал, як радгосп Сигнал. Тут вирощували хмель. Всі землі радгоспу в холодну пору року нагадували якусь мережу локації. Дротів і стовпів на полях Сигналу вистачало.
  • Лише з приходом тепла на місці уявної локації почали зеленіли плантації хмелю. Тих плантацій було стільки, що роботи вистачало самим радгоспівцям, учням шкіл, залізничного училища, ще й найманим працівникам з Західної України.

Тільки ще в роки союзу до нас увірвався сухий закон. Стали корчувати плантації і садки, а керівники плодових і хмільних радгоспів рапортували перед партійним керівництвом хто став більш зговорливим та спритним. Так від великого радгоспу залишилась лише висока арка.

Її кожного року білили по силі можливості. Біля арки обкошували бур’яни. Не в пам’ять про радгосп мільйонер, а через те, що сигнальці бережуть традиції предків, хочуть, щоб в селі було чисто, а арка – обличчя села.

Відео дня

Щоб повісити на арку державний прапор довелось ще й вишку замовити

В кінці 2020-го села об’єдналися в громади. На чолі сільської об’єднаної громади куди й входить Сигнал стала Ольга Козак. Ще з осені минулого року вона знайшла в селі однодумців, що арку таки треба реставрувати. Та все з’являлися важливіші справи.

З початком повномасштабного російського вторгнення реставрацію арки та ще й з патріотичним підтекстом, вже не стали більше відкладати. Приготували фарбу, знаряддя праці, аби на вершечку встановити прапор, звернулися за допомогою до енергетиків щоб надали вишку за допомогою якої. Ідея й енергетикам сподобалась.

Так за ініціативи сільської старости, працівників будинку культури села Сигнал, активної молоді та енергетиків Сигнальська Арка засяяла новими барвами

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач59

    І де знайшли такого рукожопого фотографа? Калюжі - це таке обличчя Сигналу?

keyboard_arrow_up