Арт-інсталяцію «Я люблю Козятин» полагодили

Арт-інсталяцію «Я люблю Козятин» полагодили
  • Маємо для вас чудову новину — у фотозоні «Я люблю Козятин» відновили понівечені літери.
  • Прогулюючись містом сьогодні, помітили ще одну річ, яка нас приємно вразила.
  • Розповідаємо, що побачили наші журналісти на вулицях міста.
  • Попереджаємо — у нашій бочці меду не обійшлось без ложки дьогтю

Понеділок, 11 квітня. Першими нам зустрілися працівники «Чистого міста» з лопатами. Обабіч дороги вони забирали пил, який змели наші феї чистоти, і закидали його у ковш зеленого тракторця. Зараз у громаді саме триває весняний двомісячник із прибирання, до якого запрошують долучитися також і мешканців.

Попри те, що весною в повітрі поки не пахне, а погодні умови останні кілька днів були не найкращими, природа вже почала пробуджуватися від зимового сну. У центрі міста розквітли нарциси, проліски, зовсім скоро з’являться тюльпани і лілії. На одній із клумб біля житлового будинку ми побачили досить незвичну квітку, схожу одночасно і на пролісок, і на конвалію. Трохи поґуґлили і дізналися, що це — білоцвітник весняний, у народі лісовий нарцис або жовтка. Фотографувати не стали, як і загалом не робили світлин.

Єдине, що потрапило під приціл нашої камери — арт-інсталяція «Я люблю Козятин». Пам’ятаєте, на початку року ми повідомляли, що хтось відбив у фотозоні літеру «О». Вона просто кудись зникла. Користувачі писали нам у мережі Instagram, що літери «О» не стало ще до Різдва. Минув час, ми навідалися до фотозони знову наприкінці лютого. І побачили, що понівечили ще одну літеру — хтось надбив «К» у назві міста. Сьогодні ми навідалися туди знову і були приємно здивовані, коли побачили, що літеру «К» полагодили, а новенька «О» вже на своєму місці. Тому просто не могли пройти повз і не зробити фото.

Відео дня

Поруч із арт-інсталяцією стоїть скульптура хлопчика, який грає на лютні. До музичного інструменту прив’язали жовто-блакитну стрічку, тож тепер хлопчик патріотичний. У патріотичних кольорах відтепер і дерева біля одного з садочків — там замість звичайного вапна пофарбували стовбури у жовто-блакитний. Та і це ще не все. На пам’ятнику-танку майорить Державний стяг. Жовто-блакитний прапор встановили на монументі. На жаль, ми не можемо показати цього вам на фото.

А тепер про ложку дьогтю в нашій бочці меду, про яку ми писали на початку. На одній із вулиць ми помітили нове стихійне сміттєзвалище. Цілу гору пакетів зі сміттям наскладали люди обабіч дороги біля одного з будинків. Хочемо сподіватися, що це одноразова акція і подібного більше не трапиться.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)

keyboard_arrow_up