«Атакують психологічно вразливих»: козятинська психологиня розповіла, що треба знати батькам про «Редан»

«Атакують психологічно вразливих»: козятинська психологиня розповіла, що треба знати батькам про «Редан»
  • Психологиня Козятинського ліцею №1 ім. Т.Г.Шевченка Оксана Гулькова дала поради батькам — що треба знати про «ПВК Редан», який поширився серед підлітків

— Правоохоронці на тлі масових повідомлень про поширення в Україні «ПВК Редан»  дали рекомендації батькам, які допоможуть розпізнати, чи схильна дитина до участі в цьому небезпечному русі, — написала Оксана Гулькова Ліцей №1 ім. Т.Г.Шевченка — м. Козятин · 

Що відомо про «ПВК Редан»

Це напрямок молодіжної субкультури, який поширився у лютому 2023 року. У Москві внаслідок масової бійки загинули двоє підлітків. Штучне поширення цієї субкультури є російською ІПСО, а її мет—  використати дітей для дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні, пояснюють в поліції.

Зазначають, що попри абревіатуру «ПВК» у назві, «Редан» не є військовою компанією, ця субкультура походить з РФ. Вона виникла в соцмережах та натхненна аніме-серіалом Hunter x Hunter, у якому є бандитське угрупування під назвою «Редан»є

Відео дня

Представники цієї субкультури збираються разом для того, щоб влаштовувати масові бійки, учасникам руху в середньому 14-16 років.

Як розпізнати «реданівців»

За даними правоохоронців, «Редан» нібито засуджує насильство зі сторони інших субкультур та виступає за індивідуальний стиль. Також для ідентифікації члени такого руху використовують:

  • символіку павука;
  • мають довге волосся;
  • одяг стилю оверсайз.

Основними центрами проведення зборів підлітків визначають людні місця, зокрема площі, торговельні центри, центральні частини міст.

—  Атакують психологічно вразливих. Батьки мають щиро цікавитися справами та життям дітей. Затягують дітей, які не захищені, вразливі психологічно. І це все починається з родини. Якщо у родині довірливі, міцні стосунки, то дитина туди або не потрапить, або вона прийде до батьків, і перепитає: «А що це таке, що тут не так?» Інколи батьки так само спекулюють маніпулятивними прийомами, і діти звикають, що це є нормою. Потім, коли адміни таких спільнот намагаються дитину шантажувати, затягнути, вона сприймає це нормально, не зчиняє галас, не йде до батьків і не ставить питань. Підлітки прагнуть до соціалізації та гуртування. Це нормальна реакція підліткового віку. Також вони прагнуть до самоідентифікації, пошуків власного "я". Одне з найважливіших надбань підліткового віку — це приналежність до групи, особливо до спільноти своїх, таких як ти. Через це, що діти прагнуть пошуку компанії, якщо в них немає альтернатив поруч, вони, звісно, йдуть на вулицю або як зараз популярно, в інтернет, і в інтернеті шукають групи схожі за інтересами.

Що можуть зробити батьки?

  • - Будувати довірливі стосунки. З цікавістю розпитувати, розмовляти. Подивитися, наприклад, ті самі аніме: не дивлячись на дивність художніх образів, там є гарні ідеї щодо дружби, родини тощо.
  • - Виховувати власним прикладом. Якщо в родині існує культура насильства і культура засудження, то і діти будуть прагнути до таких компаній. Коли вони будуть потрапляти туди, їм буде здаватися це нормою. Почніть із себе.
  • - Надавати альтернативу. Якщо дитина відвідує спортивні секції, творчі гуртки, благодійні заходи, то вона постійно зайнята. У неї є альтернативні варіанти компаній, які вона може обрати.

Рекомендації батькам від правоохоронців

В поліції закликають дорослих приділяти увагу дітям, постійно роз’яснювати правила поведінки та уберегти від невиправданих вчинків.

«Не допускайте ситуації, коли неповнолітні підпадають під вплив агресора, підтримуючи подібні флешмоби», — звертаються правоохоронці.

  • цікавтесь, куди ваша дитина ходить та як проводить свій час;
  • опановуйте Інтернет-технології, майте власний акаунт і станьте другом своїй дитині в соціальних мережах;
  • познайомтеся з її віртуальними друзями;
  • звертайте увагу на фото й відео, що викликають інтерес дитини, зокрема ті, що збережені, поширені або вподобані.

Нагадаємо, як Вінницькій області намагаються протидіяти руху «Редан»

Читайте також:

Втягували у секс-бізнес переселенок. На Вінниччині викрили злочинне угруповування

 Вистрелив у голову та спалив авто: у нашому районі застрелили одесита, який мав продати мінітрактор

Порізав живота знайомого кухонним ножем: у Козятині під час застілля постраждав місцевий житель

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Watering Yampi

    Ору,ліпше молодь захищали від тих алкашів з совковими поняттями які за власне вираження лізуть*поясни за п*дора,оо круто йдем в Європу ,ніхто не розбирається за дискримінацію зате будем далі винищувати неформалів щоб усі були на одне лице ,крута , стільна ,інтєлікткальна👍ваш пост , психолог не компетентний,ось чому у школах такий булінг

keyboard_arrow_up