Аварійний «Локомотив» чекає інвесторів

Аварійний «Локомотив» чекає інвесторів
Покинутий і забутий «Локомотив» — історична споруда міста (1964 року)

Пустка.

  • Спортивний зал знаходиться на балансі Козятинської дирекції залізничних перевезень.
  • Його закрили на ремонт ще в далекому 2014 році.
  • Пройшло вже п’ять років, а будівля не те, що не ремонтується, а навпаки, руйнується часом і людьми. Щоб відновити спортзал та вдихнути в нього життя, потрібно орієнтовно 3-4 мільйони гривень.
  • Такого фінансування в залізничній організації немає

Козятинський спортивний комплекс «Локомотив» можна сміливо вважати історичною спорудою міста залізничників. Адже збудований він у 1964 році, на вулиці Привокзальна, 14. Це досить масивна будівля, загальною площею 1400,7 квадратних метра. У свій час «Локомотив» був потужним та функціональним спортивним комплексом. Там кипіло спортивне життя. Приміщення орендувала дитячо-юнацька спортивна школа. Працювали секції волейболу, баскетболу, легкої атлетики, тенісу, карате. Відвідувачі займалися в тренажерному залі. Постійно проводилися змагання серед команд. Тут грали у міні-футбол, волейбол, баскетбол, шахи, шашки, настільний теніс, карате, армспорт, гирьовий спорт, різноманітні спартакіади.

Привид серед залізничного парку

П’ять років тому, у вересні  2014 року, спортзал закрили через аварійний стан. Протікав дах, прогнила підлога. Одним словом, приміщення потребувало ремонту. Спортивні заняття проводити було неможливо, адже був ризик обвалу покрівлі. І заради безпеки відвідувачів «Локомотив» став на відновлення. Так він і стоїть по цей час.

Відео дня

«Локомотив» законсервували: припинили водо та електропостачання, опалення. Зачинили на всі замки. Стоїть, неначе привид серед зарослів залізничного парку. Двері забиті дошками, вікна наполовину вибиті. Крізь розбиті рами видніються полопані пофарбовані стіни, подекуди проламана гнила підлога. З часом і зовнішня частина вже почалася обсипатися. Страшно і боляче дивитися на таке видовище.

«Болить душа»

Ми поспілкувалися з тренером з легкої атлетики Володимиром Галицьким. До цього часу йому прикро і боляче за спортивний комплекс. Його вихованці (а це близько 30 дітей) тренувалися у «Локомотиві». Після його закриття їм надали кімнатку у будинку культури. Потім звідти «виселили» до ліцей-школи. І вже зараз вони займаються в спортивному залі КДЮСШ. Тренер каже, що діти стали заручниками ситуації.

— За «Локомотив» в мене болить душа і досі, — каже Володимир Галицький. — Скільки і куди ми тільки не ходили і добивалися, щоб залу відремонтували, щоб нам дали там можливість проводити заняття, щоб її не закривали. Як на мене, то «Локомотив» був не такий і аварійний, хоча він і потребував ремонту. А закрили його через балку, яка провисла. Нічого критичного, але маємо те, що маємо. Там прекрасне місце, потужна база, поруч парк. І влітку ми займалися на вулиці. Останніх три роки перед закриттям тренувалися в холодному приміщенні, бо відключили опалення. Але ми чудово виступали і мали високі спортивні досягнення. Два майстри спорту, один — кандидат, чотири — першорозрядники. Зараз «Локомотив», на жаль, без контролю, він покинутий і забутий. Дуже шкода...

Відомо, що з 2008 року «Локомотив» знаходиться на балансі дирекції залізничних перевезень. Капітальний ремонт не проводився значний час. Наша газета неодноразово піднімала питання стосовно закриття спортивного залу на території залізничного парку. Адже козятинчан цікавить ряд питань, які стосуються спортбази. Наприклад, чому вона нікому не потрібна? Чому не виділяються кошти? Чекають, поки приміщення зовсім розвалиться і опустошиться? До цього вже недалеко. Адже, як відомо, «Локомотив» не охороняється. 

Фінансування немає. Потрібні інвестори

Ми вирішили дізнатися, чи вдихнуть життя у спортзал? Яка його подальша доля? 

— Якщо будуть інвестори, спонсори, то можливо спортивний комплекс відремонтують і відкриють, — каже головний інженер Козятинської дирекції залізничних перевезень станції Козятин Віктор Чуйко. — Але ми не маємо свого фінансування. На той час, коли спортивний зал закрили через його аварійність, вартість ремонту коштувала 1,5 мільйона гривень. На сьогоднішній день  це орієнтовно 3-4 мільйони гривень. Ми неодноразово подавали звернення, щоб «Локомотив» взяли в комунальну власність міста. Але наразі це питання залишається відкритим.  

Крім цього, в дирекції залізничних перевезень нам надали інформацію, що за вісім місяців поточного року доходів немає. Натомість витрати становлять 105 тисяч гривень.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Светлана Манелюк

    Жалко.... Помню, как приехала несколько лет назад, зашла посмотреть в свой любимый локомотив, а он закрыт. Все двери, окна.... Обидно. Детям итак не чем там заниматься, так и последнее забрали.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:30 Загинув в районі Богданівки: минає рік, як ми втратили Героя Володимира Грубіка 18:00 У Пиковецький сільський ставок випустили понад 200 кілограм коропа photo_camera 15:55 Поки ремонтують КТ, козятинчани зможуть пройти його безкоштовно у Бердичеві 14:07 Цієї ночі на Вінниччині сили ППО знову збивали «шахеди» Від читача 11:45 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 13:26 В Козятині п’яний водій хотів відкупитись від патрульних за двадцять тисяч гривень 11:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:00 Що замовляла міська рада в лютому 10:04 Козятинські студенти поїхали у Німеччину аби пройти практику. Показали фото photo_camera 09:06 Ситуація з туберкульозом напружена: серед чотирьох громад найбільше хворих — у Козятинській 08:17 Козятинчани збирають кошти на систему дистанційних радіовмикачів «феєрверків» 07:03 В Махнівці відбувся турнір пам’яті Івана Лазарчука ·
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up