Аварійну березу в Козятині спиляють, як знайдуться кошти

Аварійну березу в Козятині спиляють, як знайдуться кошти
  • Байдужість. Пройшло більше року, як на вулиці Валдаєвській, що біля пішохідного мосту, всохла береза. Щоб убезпечити мешканців міста від нещасних випадків виконавчий комітет Козятинської міської ради прийняв рішення зрізати дерево. От тільки роботи по видаленню аварійного дерева будуть проведені тоді, коли в бюджеті міста найдуться кошти.

В редакцію газети «RIA-Козятин» звернулася мешканка міста Козятина Людмила Мельничук. Вона повідомила, що майже два роки звертається до чиновників різних рівнів, щоб ті видалили засохлу березу на вулиці Валдаєвській. Дерево каже жінка несе велику загрозу, в разі його падіння. Чиновники до яких зверталася пані Лідія вислухавши гостю і обіцяли допомогти. Тільки наголошували, що спочатку потрібно щоб дерево  оглянули працівники лісового господарства та екологи.

Написала Людмила Мельничук за небезпечну березу ще й  міському голові. Міський начальник дав відповідь такого змісту: «На ваше звернення до міського голови від 12.02.2019 року щодо беріз на вулиці Валдаєвській біля пішохідного мосту міська рада інформує про те, що вказані дерева обстежені інженером лісопатологом ДСЛП «Вінницялісозахист»  Рішенням виконавчого комітету Козятинської міської ради за № 257 від 25.07.2018 року було надано дозвіл на їх видалення.

Вказані роботи будуть виконані після визначення їх виконавця та за умови наявності в міському бюджеті необхідних коштів.

Відео дня

Все логічно немає грошей немає й роботи. От тільки хотілося б знати за які гроші мали видаляти до п’яти десятків дерев в «Пушкінському» парку. Адже в міському сквері дерева для видалення пронумерували. Нумерували дерева в парку саме тоді  коли не було коштів для засохлої берези. Виходить, що при бажанні кошти можна знайти.

Що представляє для оточуючих засохла береза?

Кожен день біля берези йдуть люди та діти які працюють чи навчаються в мікрорайоні ПРБ. Кожен раз у вітряну погоду піддаються небезпеці відвідувачі ресторану Урарту, береза знаходиться в дворі ресторану. Доречі ресторан має таку назву через народ Урарти які були претками Вірменської групи популяції в VІ-ІІ столітті до н. е.

Щоб знати яку небезпеку приховує всохла береза ми звернулися до лісничого угіддя “Сестринівська дача” Василя Сауляка. Василь Андрійович сказав наступне:” Береза є однією з крихких порід дерева. Вона як тільки всихає її потрібно спилювати. Якщо цього не зробити засохле  дерево звалить вітер. Терміну дії дерево немає. Його може звалити в перший сильний вітер. Може простояти більш тривалий час, Небезпечним дерево стає коли вітром відриває тонке гілля берези..

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up