Авіакатастрофа під Львовом: на борту АН-12 було троє вінничан

Авіакатастрофа під Львовом: на борту АН-12 було троє вінничан
  • Зранку 4-го жовтня транспортний літак АН-12 зник з радарів за 14 кілометрів від міжнародного аеропорту «Львів». 
  • Літак здійснював вантажні перевезення і здійснив аварійну посадку, внаслідок чого розбився. 
  • На борту перебувало вісім осіб: сім – члени екіпажу і один супроводжуючий багажу.
  • Вижило троє людей, серед них – вінничанин. 

 

Внаслідок аварійної посадки літака, на цвинтарі біля села Сокільники Львівської області, загинуло п‘ятеро людей. Серед них вінничани – командир літака Віталій Степаненко та бортовий технік Ігор Завадюк.

Троє отримали важкі травми. Їх доставили до лікарні №8 у Львові. Один із них авіаінженер із Вінниці – Андрій Амелькін. Як повідовляють у ДСНС, чоловіки були затиснуті. Потерпілі отримали значні скелетні та черепно-мозкові травми. Відомо, що всі хто вижив – були у носовій частині літака. 

Авіаінженер Андрій Амелькін

Відео дня

«Пацієнти доставлені у важкому стані. Найважчий той потерпілий, якого оперуємо ще. У пацієнтів поєднані різні травми: у перших двох переломи плечової кістки, кісток тазу, третій має численні ушкодження, зокрема черепно-мозкову травму, відкритий перелом кінцівок. Після стабілізації стану повторно будуть оглянуті і, думаємо, що стабілізуємо всіх пацієнтів», – зазначив лікар Ігор Стояновський.

Називають кілька причин катастрофи: нестача пального, помилка екіпажу чи перевантаження.  Директор вінницького аеропорту Ярослав Мазурець говорить, що екіпаж літака був висококваліфікованим і здійснив не один політ на військових бортах та цивільних літаках.  –

Сумнівів у тому, що це була не їх помилка – немає. Літак розбився з незрозумілих причин, – говорить Ярослав Мазурець. – Усі члени команди добре знали такі типи літаків і мали високий професійний рівень.   
 

 

У прес-службі аеропорту «Львів» повідомили, що літак летів з Віго (Іспанія) до Стамбулу (Туреччина). Екіпаж попросив посадку у львівському аеропорту на дозаправку.  

«Він не мав сідати у Львові. Він не мав дозаправлятися у Львові. Він попросив екстрену можливість дозаправитися, і просто не дотягнув до злітно-посадкової смуги кілька кілометрів», — заяив Андрій Садовий. Також очільник Львова сказав, що поруч були житлові будинки і катастрофа могла бути значно більших масштабів. 

Поліція відкрила кримінальне провадження  за ч. 3 ст. 276 (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту) Кримінального кодексу України. Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що літак міг здійснити аварійну посадку через нестачу пального.

Анна Ковальова
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up