Багато грабіжників та наркоманів. Про злочини, які розкрили дільничні

Багато грабіжників та наркоманів. Про злочини, які розкрили дільничні
Дільничний Іван Антонюк та голова Махнівської ОТГ Павло Кузьмінський обговорють питання провопорядку у громаді
  • Правила безпеки. Дільничні офіцери Козятинщини підсумували річну роботу. Скільки виявили та розкрили правопорушень та що радять мешканцям, аби не стати жертвами злочину

В середині грудня відбулася зустріч дільничних офіцерів поліції сектору превенції Козятинського відділення поліції з населенням в об’єднаних територіальних громадах. Говорили про актуальні проблеми територіальної громади, про профілактику серед дітей, раніше судимих, про боротьбу з домашнім насильством, про крадіжки. 

Так, за 11 місяців 2020 року працівники сектору превенції Козятинського відділення поліції в ході службової діяльності виявили 86 кримінальних правопорушень, із них 33 злочини за статтею 185 ККУ «Крадіжка». Звітують, що всі вони розкриті. Також маємо 17 злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотичних засобів. 

Відео дня

Керівник сектору превенції козятинського відділення поліції Євгенія Трайдакало розповів про найрезонансніші та найгучніші з них.

Про наркотично залежних і не тільки

— Під час відпрацювання у Вовчинцях, ми перевірити одного раніше судимого, — каже Євгеній Трайдакало. — Від сусідів отримали інформацію, що він вживає наркотичні засоби і залучає до цього неповнолітніх. Провели огляд домоволодіння. Факт підтвердився. На порушника задокументували п’ять злочинів, пов'язаних з незаконним обігом наркотичних засобів, в тому числі і за притягнення неповнолітніх. Наразі тривають судові розгляди. Злочинцю загрожує до 8 років позбавлення волі. Також наприкінці літа в центрі Козятина на вулиці  Героїв Майдану, 17, дільничні спільно з карним розшуком під час розслідуванн наркотичних злочинів провели три обшуки.  І у всіх випадках підтвердилося. Двох взяли під варту.

На профілактичному обліку козятинської поліції перебувають 135 осіб, із них 62 — раніше судимі, 48 — формально наглядних (раніше судимих за вчинення тяжких і особливо тяжких злочинів), 25 — адміністративно наглядних (особи, яким суд встановив обмеження виїзду за межі району, виходу з будинку в нічний час та заборонив відвідування закладів, де «наливають»). 

Також є 169 сімейних насильників. З такими громадянами дільничні офіцери поліції постійно проводять профілактичні бесіди щодо недопущення повторного вчинення злочину.

Можуть створити міні-відділення поліції

За словами керівника сектору превенції козятинського відділення поліції Євгенія Трайдакала, в майбутньому, голови ОТГ мають прийняти рішення — мати поліцейського громади, чи ні. Різниця між дільничним офіцером та офіцером громади в тому, що він буде підзвітний не тільки начальнику поліції, а й голові ОТГ. Плюс поліцейського громади мають забезпечити транспортним засобом, робочим місцем. Тобто створити поліцейську станцію —такий собі центр безпеки або міні-відділення поліції. Все це поки що в планах, але вже визначили місце їх розташування. Наприклад, поліцейська станція у Козятині буде на провулку Кондрацького, 1 (кандидат на посаду поліцейського офіцера громади є дільничний офіцер, капітан поліції Олександр Левчук ). У Глухівцях —  вулиця Кар’єрна, 49 (кандидат на посаду дільничний офіцер, майор поліції Микола Дзюба). У Махнівці — вулиця Нікольського, 15 (кандидат на посаду дільничний офіцер, капітан поліції Іван Антонюк). І в Самгородку — вулиця Миру, 48А (кандидат на посаду дільничний офіцер, капітан поліції Олександр Чагін).

Поради дільничних

Щоб застерегти громадян, як не стати жертвами злочину, дільничні поділилися актуальними порадами:

  • - по можливості уникайте перебування на вулиці у нічний час, особливо в малолюдних місцях та дворах;
  • - не носіть гроші і коштовності у сумочці, краще покладіть у внутрішню кишеню одягу;
  • - аби не стати жертвою шахрая, не слід давати в руки незнайомим людям мобільний телефон;
  • - уникайте зневажливих висловлювань на адресу осіб, які вас намагатимуться спровокувати;
  • - якщо на вас напали на вулиці, намагайтеся привернути увагу перехожих, навіть коли нікого немає поблизу;
  • - виходячи з дому, завжди зачиняйте усі вікна та двері.
  • У випадку, коли все ж таки ви стали жертвою злочинців – не зволікайте, а терміново звертайтеся за допомогою до поліції або телефонуйте за номером «102»!

Читайте також:

«Це моя хата, я тебе вижену»: як карають кривдників та захищають жертв
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища play_circle_filled Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ» 19:04 Поділилися фото, як на території Козятинського ліцею №7 наводили лад photo_camera 18:19 Запідозрив гостя у крадіжці свійської тварини і штрикнув йому ножем в плече та груди
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up