Багатодітним сім'ям — додаткові виплати. Куди і коли звертатися?

Багатодітним сім'ям — додаткові виплати. Куди і коли звертатися?

З метою покращення матеріального стану багатодітних сімей та створення належних умов для виховання дітей у багатодітних сім’ях Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України „Деякі питання надання соціальної підтримки багатодітним сім’ям” від 13.03.2019 № 250, якою з 01.04.2019 запроваджено додатковий вид соціальних виплат.

За інформацією управлінням соціального захисту населення Козятинської райдержадміністрації розпочато прийом документів на даний вид допомоги - допомогу на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях. Станом на 08.04.2019 року зареєстровано 13 заяв багатодітних сімей на призначення цієї допомоги.

Допомога на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях, надається одному з батьків дитини, які постійно проживають разом з дитиною. Така допомога призначається на третю і кожну наступну дитину з місяця звернення до управління соціального захисту населення та виплачується щомісяця по місяць досягнення дитиною 6-річного віку включно.

У разі коли в сім’ї одночасно народилося двоє і більше дітей, внаслідок чого сім’я набула статусу багатодітної, виплата допомоги здійснюється на кожну таку дитину. Розмір допомоги становить по 1700 гривень на дитину щомісячно .

Відео дня

Сім’ям, які звернуться за призначенням допомоги у період з квітня по червень 2019 року допомога на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях, буде призначена з 01.04.2019 року.

На обліку в Єдиному державному реєстрі осіб, які мають право на пільги в районі обліковано 325 сімей, в яких виховуються 972 дитини. Чекаємо на вас в управлінні соціального захисту населення райдержадміністрації за адресою: м. Козятин, вул. В.Стуса, 25.

Звертаємо увагу, що для призначення допомоги  за умови пред’явлення паспорта громадянина України, подається заява одного з батьків, з яким постійно проживає дитина, що підтверджується довідкою про склад сім’ї, та копії таких документів:

посвідчення батьків багатодітної сім’ї (з пред’явленням оригіналу) та посвідчення дитини з багатодітної сім’ї (для дітей після виповнення шестирічного віку з пред’явленням оригіналу);

свідоцтв про народження всіх дітей (з пред’явленням оригіналів).

Принагідно інформуємо, що для отримання посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї необхідно звертатись до сектору надання адміністративних послуг райдержадміністрації.

Читайте ще:

Шанс на нове життя після АТО

Як учасникам АТО отримати одноразову грошову виплату
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
15:35 Колектив Козятинської ЦРЛ передали ​​​​​​​два FPV-дрони на передову 14:13 Дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera 17:01 Вчитель Козятинського опорного ліцею Богдан Пічкур увійшов у дванадцятку кращих учителів України 16:28 Дружині загиблого Героя Віктора Кравчука вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up