Балада про жовті контейнери

Балада про жовті контейнери

Про безгосподарність, бездарність, окозамилювання, відсутність відповідальності

У вівторок, 18 грудня, комунальники нашого міста мали намір добре підготуватися до чергової ожеледиці на дорогах та тротуарах. О годині 9 ранку, мабуть, було розпорядження повідкривати новопридбані жовті контейнери для засипки соляної суміші. (Про ці контейнери часто згадує в новинах “RIA-Козятин” на місцевому радіо “Окей-ФМ- 99,5).

От, як це було минулого вівторка. Одна із робітниць нахилилася біля жовтої ємності. У такій позі жінка-комунальник простояла хвилину. Це стільки часу знадобилося їй, щоб власною долонею розігріти замок контейнера. Таких ящиків на її дільниці п’ять. Тобто, таку процедуру із замками доводиться їй робити разів 10, щоб відкрити та знову закрити контейнери.

Комунальники виявились мудрішими за чиновників: відчинивши замки, більше їх не закривали. Чому ж чиясь дурість, а, скоріше, продуманий умисел, призводить до того, що працівники комунальної сфери виконують не властиві для них функції.

Відео дня

І самі контейнери, і замки до них були придбані лише для того, щоб їх закупити. Тобто, що-небудь, аби списати бюджетні кошти. Адже не на всіх перехрестях стоять ті жовті ящики. Як і раніше, на деяких перехрестях видніються купки посипного матеріалу. Стоять ці купки, ніхто їх не краде і під відкритим небом при морозі, який синоптики фіксували в Козятині, суміш не змерзається. Трапляється і так, що біля самого контейнера насипана купа соляної суміші, а сам той ящик ні разу не відчинявся. А це все бюджетні кошт!

Але ж немає грошей міського бюджету. Є кошти платників податків. І вони хочуть, щоб не хтось ставав мільйонером чи міліонерами, а щоб їхні гроші ішли на проекти, потрібні громаді. На дороги, освіту, медицину, спорт, благоустрій міста.

У нас же: дороги ремонтують шматочками, контейнери купують для звітності і показухи. Місто за каденції нинішньої влади кращим не стало. І це при тому, що бюджет його зріс, більш як втричі. А зріс він не тому, що нинішня влада добре працює. А тому, що більше коштів залишається на місцевому рівні. Плюс: надходять державні субвенції.

Нинішня влада лиш бездарно використовує ті великі гроші міського бюджету. За нікому не потрібні замки та мабуть і за ящики з бюджету міста забрали немалі кошти. Тисячі гривень вилітають в повітря майже щоденно. Тому наше місто й перетворюється при снігопадах в сніговий колапс на дорогах, а в потепління —на розлиті моря на вулицях.

Дмитро Артемчук

Читайте по темі: Ожеледиця принизила мешканців

Сніжний колапс — як комунальники горнуть сніг

Дороги не посипають
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up