Банк не робив аферу!

Банк не робив аферу!

Через вік людина переоцінила свої можливості — потратила кредитні кошти як свої

 

У минулому номері газети була опублікована історія пенсіонерки з банком. Нагадаю, вона купила планшет за 4 тисячі і зараз у неї борг в 10 тисяч. На перший погляд виглядає як афера банку, але проаналізувавши детально виписку, стало зрозуміло, що пенсіонерка через свій вік не розуміла, що тратить не свої кошти, а кредитні. Усім, у кого є банківські картки, звертайте увагу на цей аспект.

Банк наголошує:

— Якщо у когось виникають запитання про користування тим чи іншим банківським продуктом, радимо звертатись у відділення або на цілодобову лінію техпідтримки за номером 3700 - дзвінки безкоштовні навіть з мобільного.

У інтерв’ю з прес-центром ПриватБанку ми дізналися такі речі, про які, за словами пенсіонерки, вона мала зовсім іншу думку. До вашої уваги найбільш потрібні питання і відповіді.    

Відео дня

— Чи правда, що в банку нав'язують придбати кредитну картку?

— Ні, неправда. Фахівці ознайомлюють клієнта з переліком послуг, доступних йому в банку, можуть порекомендувати оптимальний банківський продукт для конкретного клієнта, але жоден з продуктів банку, зокрема і картки, не нав'язується.

— Чи включено в обов'язки працівників роз'яснювати пенсіонерам особисто, які мають розтрати по виписці, якщо виникають спірні питання?

— Співробітники пояснюють клієнтам умови та правила користування банківськими продуктами в обов’язковому порядку. Клієнтці, про яку йде мова в публікації, неодноразово було донесено і роз’яснено інформацію про її витрати, зокрема про наявність заборгованості за користування кредитними коштами банку. Також кожен клієнт має можливість у разі, якщо пояснення працівника відділення не задовольняють, звернутися на безкоштовну лінію техпідтримки 3700 або подати запит чи скаргу  в Головний офіс банку - інформацію про що й було донесено до клієнтки.

— Що повинні знати власники кредитних карток?

— Умови користування карткою. З умовами користування “кредитною” карткою - в термінології банку це картка “Універсальна” - клієнтів в обов’язковому порядку ознайомлюють при видачі.

Картка "Універсальна" дає клієнтові можливість користуватися як власними грошима на картці, так і кредитними коштами банку. Кредитний ліміт встановлюють при згоді клієнта, тобто, якщо він більше ніж 0 грн, то клієнт погодився з цим. Розмір кредитного ліміту встановлюється кожному клієнту індивідуально.

Щомісячна відсоткова ставка за використання кредитного ліміту - 3,6% від суми заборгованості, а по карті “Універсальна Gold” - 3,5 %. Мінімальний щомісячний платіж становить 5% від суми заборгованості (але не менше 100 грн). При порушенні термінів повернення кредиту та відсотків нараховується пеня.

Також у картці "Універсальна" є пільговий період користування (55 днів), під час якого клієнт може користуватися кредитними коштами безкоштовно. Тобто, якщо клієнт погасить займану суму протягом пільгового періоду користування (всі витрати поточного місяця мають бути внесені на карту до 25 числа наступного місяця), йому не доведеться платити за цим кредитом ніяких відсотків за користування.

Інформацію про заборгованість та суму щомісячного обов’язкового платежу клієнт самостійно може перевірити в веб-версії Приват24, мобільному додатку Privаt24, в банкоматі, в терміналі самообслуговування, за номером гарячої лінії 3700, у відділенні банку.

На залишок особистих коштів клієнта на картці нараховуються 7% річних.

— За словами пенсіонерки, їй повідомили, що виписку можна взяти по заяві, сплатити за неї 35 гривень і через пару днів забрати.

— Інформація не відповідає дійсності. Клієнтці у відділенні було надано виписку одразу й безкоштовно.




 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up