Батальйон гарного настрою «Вінницькі» виступив у Козятині

Батальйон гарного настрою «Вінницькі» виступив у Козятині
  • Море жартів, аукціон, на якому розіграли листівку з автографом Залужного та Олександр Теренчук в образі Президента Володимира Зеленського — це все про вечір неділі, 14 травня.
  • Команда «Ліги сміху» «Вінницькі» дали в Козятині благодійний концерт на підтримку Збройних Сил України.
  • Впродовж двох годин глядачі і насміялися, і наспівалися, а після виступу фотографувалися із коміками

Коли почалося повномасштабне вторгнення, Батальйон гарного настрою «Вінницькі» став давати благодійні концерти. Спершу виступали для наших захисників у військових частинах, на аеродромах та в казармах, згодом почали своїми жартами піднімати бойовий дух і цивільним. За більш ніж сто концертів завдяки благодійним внескам глядачів вдалося зібрати гроші на 103 автівки для ЗСУ, сім тисяч євро зібрали для оновлення технічного оснащення 101 полку зв’язку. А нині відома команда «Ліги сміху» збирає кошти на підводний дрон для військової частини А 1445 і з цією метою їздить по різних куточках Вінницької області із концертами. Один із таких відбувся у Козятині, 14 травня.

Перед тим, як завітати до нашого міста, «Вінницькі» виступили у Самгородку. У нашому будинку культури концерт запланували на 17:00. Попри те, що вхід був вільний, повної зали у Козятині не зібралося. Глядачі, що чекали на початок заходу, спілкувалися та робили селфі, діти гралися повітряними кульками із логотипом одного зі спонсорів концерту.

Нарешті світло у залі згасло і на сцені з’явився Олександр Теренчук, капітан команди «Вінницькі». Публіка зустріла його гучними оплесками.

Відео дня

— Добрий вечір, Козятин, добрий вечір гарним, щирим українцям, — сказав Теренчук. — За гарною традицією привітаюся так, як сьогодні вітається кожен українець, який любить свою країну. Слава Україні!

— Героям слава! — вигукнули глядачі.

— Україна!

— Понад усе!

— Зараз буде те, що діти дуже люблять, — пожартував лідер «Вінницьких». — Путін…

Глядачі вигукнули всім добре відоме лайливе слово.

 

Олександр Теренчук зачитав список спонсорів, завдяки яким вдалося організувати захід. Це різні підприємства та організації Козятина. Вони не лише надали підтримку, а й задонатили 40 тисяч гривень на дрон. Теренчук сказав, що це вперше в історії вони отримали такий донат ще до концерту. Лідер «Вінницьких» подякував не лише спонсорам, а й силам оборони України і всім, хто працює в тилу, наближаючи нашу перемогу. По тому оголосили хвилину мовчання за загиблими Героями.

Перед початком концерту лідер «Вінницьких» запропонував глядачам зробити хвилю як під час футбольного матчу.

— Ну що ж, друзі, зал ми перехрестили, — пожартував Олександр Теренчук. — Тепер з Божою поміччю можемо починати.

Концерт відкрив Влад Гнатовський. Він заспівав «Там, біля тополі» під акомпанемент фортепіано, на якому зіграв Микола Швець. Глядачі у залі увімкнули на мобільних телефонах ліхтарики і співали разом із Владом.

Звукорежисер Андрій Штомпель зачитав вірші. Max Triss, Діма Нікітін, Павло Пазюк та Ірина Томашук заспівали пісні. 

Анатолій Оленич запалив публіку, зігравши на баяні народні композиції.

Після його виступу Олександр Теренчук запросив Дмитра Голубєва, разом з яким вийшов до залу і запропонував глядачам зіграти у гру: Анатолій мав виконати мелодію на баяні, а людям у залі треба було її відгадати. Щойно зазвучали перші акорди мелодії №1, Марина одразу відгадала. Це була «Василина». Глядачі всі разом співали «Василину», «Старі фотографії» Скрябіна, «Вовчицю» Олега Винника та «Червону руту».

Олександр Теренчук та Дмитро Голубєв повернулися на сцену і запитали, хто вміє читати реп. Підняла руку Маша з Вишневого. Її запросили до мікрофона. Дівчинка так поспішала, що з рук випав телефон і розлетівся. Теренчук пообіцяв Маші подарувати від команди «Вінницьких» новий і вони разом із дівчинкою та іншими глядачами заспівали хіт, із яким Україна торік виборола перемогу на «Євробаченні» — «Стефанію».

 

На концерті не лише співали із залом, а й провели лотерею. Розіграли три унікальних лоти. Пам’ятну 20-гривневу банкноту «Пам’ятаємо! Не пробачимо ніколи!» викупили за 2200 гривень, армійський сухпайок, який Великобританія розробила для України, продали за 1500, а листівка із автографом Залужного пішла з молотка за 3500 гривень. 

Донатили не лише ті, хто долучився до аукціону. На сцені поставили трилітрову банку, перев’язану синьо-жовтими стрічками. Вона — незмінний атрибут на всіх благодійних концертах команди.

«Вінницькі» об’їздили з нею різні куточки України. Козятинчани, які завітали на виступ коміків, кидали до банки гроші. До кінця концерту вона була вже повною.

Наостанок Олександр Теренчук разом із Дмитром Голубєвим показали декілька смішних мініатюр. По тому лідер команди запросив на сцену всіх артистів.

— Ми хочемо вам побажати, щоб настав той день, коли ви будете крокувати разом із своєю рідною людиною, купите прохолодний коктейль у нашому українському Криму, — почав Олександр Теренчук і його слова перервали гучні оплески із залу. — А потім, приїхавши додому в рідний Козятин ви приготуєте найсмачніший борщ і посолите його нашою артемівською сіллю.

Знову зазвучали оплески.

— А поглянувши у вікно, ви побачите як пролітає наша українська «Мрія», яка зроблена на нашому заводі в Харкові з нашої сталі з «Азовсталі», а потім дістанете із шафи шарф донецького «Шахтаря» і поїдете на «Донбас-арену» і побачите, як наші українські бразильці виграють «Лігу чемпіонів». І настане той момент, коли ви увімкнете телевізор і з екрану почуєте, — Теренчук на мить зупинився, а тоді заговорив голосом Володимира Зеленського.— Всі території України звільнені! Це велика українська перемога!

Знову залунали оплески. Артисти команди «Вінницькі» заспівали наостанок декілька патріотичних пісень. Після концерту глядачі піднялися на сцену, щоб зробити із артистами фотографії на згадку та взяти автограф.

І наостанок поділимося із вами двома цікавими фразами Олександра Теренчука, які прозвучали під час концерту:

  • «Мене звуть Олександр, прізвище моє Теренчук, але як би я це часто не казав, ви скажете: «О, мєнт з Полтави»
  • «Язик для холодця, а мова для українця».

 

Читайте також:

Танцювальний колектив «Візаві» з «Ома-фесту» привіз «золото» та «срібло»

Музика, посмішки та багато квітів. У терцентрі відзначили День матері

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Марія Олійнічук

    Як можна в такий час збирати повні зали людей,і через це ніхто не прийшов

keyboard_arrow_up