Батьки школярів б’ють на сполох. Підлітки грають у нову небезпечну гру

Батьки школярів б’ють на сполох. Підлітки грають у нову небезпечну гру
  • В понеділок, 24 лютого, випадково на вулиці зустрілися з мамами учнів школи №9.
  • Наші знайомі розповіли історію, яку почули в київській маршрутці. Вони стурбовані, що в школярів українських міст і за кордоном з’явилася гра підлітків під назвою «Виклик стрибка»
  • Небезпека полягає в тому, що при падінні діти падають на спину чи вдаряються головою.
  • Батьки не просять, а благають, щоб про небезпечну дитячу забавку повідомили в пресі

У великих містах України батьки школярів б’ють на сполох, що серед підлітків з’явилася небезпечна гра під назвою «Виклик стрибка» Суть небезпеки полягає в тому, що двоє знайомих чи друзів пропонують пострибати третьому учаснику якого беруть в середину. Коли нічого не підозрюючи стрибун перебуває в повітрі його ноги підсікають і він падає на спину чи вдаряється головою.

Як пише «Обозреватель», вже є підтверджені випадки смерті підлітків через цю гру. У школах Київщини з’явилися шанувальники цієї гри тому батьки стали бити на сполох.

Коли підсікають ноги дитина, яка ненавчена падати, обов’язково вдаряється головою об підлогу. Багато дітей вже отримали струс мозку чи закриту травму голови. Про це пишуть батьки дітей в соцмережах і просять поширити їхні повідомлення. Батьки пишуть—Підкажіть дітям щоб не думали гратив таке, а хто пропонує пострибати з ними відразу відмовляйтесь.

Відео дня

Школярі зізнаються, що бачили схожі ролики, але тільки в інтернеті. «Мені траплялися такі ролики в мережі TikTok, тільки там усе відбувалося на льоду. Але ніхто серед моїх однокласників або однолітків такими розіграшами не займається. І це не виглядає весело», — сказала «Обозревателю» київська школярка Дар’я.

Перші жертви

Розіграш, який називається Skull Breaker Challenge або Tripping Jump Challenge, прийшов з Америки. Про те, що це не просто страшилка, говорять факти — в Бразилії, наприклад, зафіксовано смертельний випадок 16-річної школярки. За даними місцевого сайту Globo, трагедія сталася в школі імені Антоніу Фагундеса в муніципалітеті Мосоро. Емануель Медейрос після «гри» сильно вдарилася головою. Дівчину навіть встигли привезти в лікарню, але не врятували — вона померла від черепно-мозкової травми.

У Туреччині про небезпечну гру, яка набирає популярність у школах, 24 лютого попередив міністр освіти Зія Сельджук. «Гра розповсюджується серед молоді. Ми зробили оголошення для наших шкіл, але давайте пояснимо молодим людям, що це не може бути грою і жартом, це може призвести до крововиливу у мозок», — написав турецький чиновник у Twitter.

У Міністерстві освіти Ізраїлю визнали, що там школярі захопилися жорстоким розіграшем. Тому навчальні заклади повинні провести бесіди з дітьми та пояснити важкі наслідки участі в небезпечних іграх заради «лайків».

Лікарі попереджають, що витівка загрожує серйозними травмами голови: тріщина черепа, крововилив у мозок, людина навіть може впасти в кому. Також можуть бути травми шиї, хребта і кінцівок.

Через гру вихлюпують емоції

За словами психологині Ірини Костенко, жорстокі ігри у дітей і підлітків пов’язані з відсутністю яскравих моментів у реальному житті. І єдиними ліками, які допоможуть вберегти від дурниць, буде якесь позитивне захоплення дитини.

«Батькам потрібно подбати, щоб дитина реально була чимось захоплена, і тоді у неї не буде часу здійснювати подібні дурниці. Коли багато зайвого часу, діти теж починають вигадувати собі розваги. Тому краще їх чимось зайняти.»

Дмитро Артемчук

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Алла Федорченко

    В мене діти не знали,поки не побачили у вас.
  • Вадим Лозінський

    Батьки цього не зупинять а багато молоді завдяки вашому розповсюдженню зроблять це вперше...
  • Вадим Лозінський

    Задумайтесь,  що ви розповсюджуєте...
  • Вадим Лозінський

    Небезпека полягає в тому, що ви розповсюджуєте це!!! Багато молоді побачили це відео вперше в вас на каналі..

    Ольга Корженевская reply Вадим Лозінський

    Вадим Лозінський я теж за це🤔
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up