Базарна сметана перетворилася на жовто-пінну смердючу суміш

Базарна сметана перетворилася на жовто-пінну смердючу суміш
Пані Ніна купляла сметану, а додому принесла неїстівну бурду. Застерігає козятинчан не купувати продуктів на стихійному ринку.
  • Купівля на стихійному ринку закінчилась походом в управління Держпродспоживслужби. Перевірка якості сметани виявилось платною послугою. Чому не можна купувати продукти з «дороги» — розповідаємо далі

Формула сметани. Козятинчанка Ніна Ковальчук придбала на стихійному ринку по вулиці Василя Земляка (бувша вулиця Клари Цеткін) домашню сметану. Жінка добре знає, що продукти «з дороги» купувати не потрібно і що це шкідливо для здоров’я. Та того дня вона, не задумуючись про наслідки, все ж таки потрапила під вплив привітної продавчині. Магазинна сметана не смакує, так як домашня, натуральна, справжня.

Масна та густа сметана від гарної господині на перший смак здалася якісною. В молочний павільйон на ринку «Хлібодар» не пішла (не факт, що там теж перевіряють по правилам продукти). Скуштувала сметану з руки і вирішила, що купить пів літру. А це 40 гривень з кишені.

Відео дня

Сметана запінила і згурдилась

— Продавчиня налила сметану в торбу, я за неї заплатила і поїхала додому, — розповідає газеті пані Ніна. — Та те, що я побачила вже приїхавши з ринку, і досі не вкладається в голову. Замість білої, масної сметани в пакеті була якась незрозуміла бурда жовтого кольору. Сметана згурдилася і запінила. А на смак стала гіркою та пекучою. Я її насилу в банку перелила. Була шокована, такого ще не бачила. Що ж ви продаєте? Навіщо обдурюєте людей?

Ця неприємна ситуація настільки вразила пані Ніну, що жінка вирішила поцікавитись, що в такого в тій сметані і з чого вона зроблена. Яка її формула? Звернулася за порадою та підтримкою до преси. Мовляв, де і як в нашому Козятині можна перевірити якість продуктів.

На сметанну справу пішло пів дня. Складність в цій ситуації в тому, що продукт куплений «з дороги». Звісно, ніяких підтверджувальних документів, типу банального чеку, немає. І відповідно, ніякої відповідальності продавець за намішену сметану не понесе. Довести це нереально.

Спочатку ми спробували віднести банку з молочним продуктом в районну «СЕС». Там знаходиться відділ лабораторних досліджень. У приймальній ми пояснили проблему і нас перенаправили до місцевої Держпродспоживслужби.

Пані Ніна не полінувалась і з півлітрою сметани поїхала на край Козятина, а точніше початок Сокільця (вул. Білоцерківська, 3Б). Аби все ж здати ту сметану на аналізи. Та  не здала, адже це виявилось дорогим задоволенням.

Сметана 40 гривень, аналізи — 450

— У Держпродспоживслужбі мене приняли, вислухали і сказали, що послуга платна. Щоб розібратися, яка ж формула сметани, мені треба викласти 450 гривень. Звісно, я відмовилася. Банка сметани 40 гривень, а аналізи — 450. Хочу всіх застерегти — не купуйте нічого в отих базарних бабусь. Якщо ви людину не знаєте, то краще не ризикуйте. А йдіть до магазинів чи павільйонів і вимагайте чек. Щоб потім можна щось і комусь довести. Бо я прогаяла пів дня, а в результаті нічого не вияснила.

Прокоментувати проблемну сметанну ситуацію ми попрохали керівника управління Держпродспоживслужби в Козятинському районі Віталія Кравця

— Про стихійну торгівлю сказано вже багато і нового я нічого не додам, — каже Віталій Кравець. — Жінка купила сметану на стихійному ринку. Що тут досліджувати? Стосовно того, що ця послуга платна — зараз є тарифи затверджені кабінетом міністрів. Є певна процедура. Безкоштовно є тільки, наприклад, на сказ, чи на інші хвороб, які передбачені відповідною постановою. На жаль, в конкретному випадку ця послуга не безкоштовна.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ігор Машталер

    Не купляли,не продавали б.
  • Светлана Камеристая

    Тиждень тому, я купила там же, на вулиці Земляка молоко,рано-вранці,воно було холодне,через годину ,помістила дома в холодильник,а ввечері дістала щоб зварити кашу,а воно скипілось.Запитання: коли молоко встигло прокиснуть? Висновок: мені його вже продали не свіжим. Більше в житті не куплю базарного молока,тільки в магазині.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
08:26 «Міс україночка ліцею №1-2024»: опублікували фото учасників та результати голосування photo_camera 19:00 У Пиковецький сільський ставок випустили понад 200 кілограм коропа photo_camera 18:16 Загинув в районі Богданівки: минає рік, як ми втратили Героя Володимира Грубіка 15:55 Поки ремонтують КТ, козятинчани зможуть пройти його безкоштовно у Бердичеві Від читача 11:45 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 14:07 Цієї ночі на Вінниччині сили ППО знову збивали «шахеди» 13:26 В Козятині п’яний водій хотів відкупитись від патрульних за двадцять тисяч гривень 11:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:00 Що замовляла міська рада в лютому 10:04 Козятинські студенти поїхали у Німеччину аби пройти практику. Показали фото photo_camera 09:36 Ситуація з туберкульозом напружена: серед чотирьох громад найбільше хворих — у Козятинській
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up