Без господаря і двір плаче (котельню віддали, плату не беруть)

Без господаря і двір плаче (котельню віддали, плату не беруть)

Споконвіку серед нас, українців, великою повагою користувалася любов до праці, до порядку. Чи в місті, чи в селі брудне подвір’я, не прибрана хата — сором і привід до зневаги з боку сусідів. Але дану замітку хочу присвятити не аналізу рис менталітету українців, а обуренню безгосподарності групи конкретних осіб.

Я маю на увазі очільників міста, яким, як усі ми можемо бачити, плювати і на чистоту, і на порядок, і на добробут містян. Як заставити їх організувати свою роботу так, щоб Козятин нарешті почав змінюватися на краще? Адже чиновники не вміють і вчитися цьому не хочуть. Отруйний дим котелень, дороги в рівчачках — про це говорено-переговорено, а віз і нині там.

Хочу звернути увагу на ще дещо.

У центрі міста на вулиці Незалежності знаходиться котельня. Ще не так давно вона опалювала будинки і ліцей. Тепер стоїть занедбана і нікому не потрібна. І це при тому, що споруда ще досить міцна і в місті знайшлися б люди, які знають, як використати просторе приміщення з користю для себе й для громади. Відомо, що приміщення взялося в оренду. “Орендарка” — близька родичка головного комунальника міста пані Лариса.

Відео дня

Уміло розпорядитися майном, щоб бюджет міста отримав прибуток — це ж потрібно вміти, чи хоча б хотіти це зробити. Ні Пузир, ні його ставленик (заступник з питань ЖКГ, він же головний комунальник)  Малащук, ні керівник КП “Добробут” Лівшиць, якому безпосередньо підпорядкована дана котельня. Там зараз пустка, бруд, жахливий сморід. І це в центрі міста.

Висловлюючи думку своїх сусідів, знайомих, друзів, розраховувати на небайдужість “господарів міста”, яких ми, на жаль, привели до влади, двома тисячами голосами на виборах, не доводиться. Отож, давайте будемо серйозно задумуватися, як змусити чиновників працювати.

Ліна МИКИТЮК

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up