Без паперових довідок та карток: Україну планують перевести на е-лікарняні

Без паперових довідок та карток: Україну планують перевести на е-лікарняні
  • Електронний документ буде представлений у вигляді форми в онлайн-системі, який необхідно завірити електронним підписом

В Україні з 2021 року планують запустити електронні лікарняні та замінити ними паперові довідки. Про це повідомив віцепрем'єр-міністр-міністр цифровий трансформації України Михайло Федоров, передає пресслужба Міністерства та комітету цифрової трансформації. 

Зазначається, що нові лікарняні будуть одразу в електронному вигляді. Тобто, дублювати документи у цифровому та паперовому вигляді не потрібно. 

"Це буде звичайна форма в онлайн-системі, заповнення якої займатиме кілька хвилин. Після цього підписаний електронним підписом документ автоматично надсилатиметься до інших державних органів для виплат”, — підкреслив Михайло Федоров.

Відео дня

Для того, щоб українці змогли перейти на електронний варіант документа, Мінцифри планує підключити до інтернету 95 відсотків населених пунктів та їх соціальних об'єктів. За попередніми даними, в Україні до фіксованого інтернету підключені 37 відсотків лікарень. У зв'язку з цим у Міністерстві пообіцяли у 2021 році до мережі під'єднати приблизно 10 тисяч соціальних об’єктів: шкіл, лікарень, бібліотек, які знаходяться у 5 тис. сіл, де проживають майже 2,5 млн громадян.

За словами Федорова, минулого тижня уряд підтримав пропозицію Кабміну закласти у бюджет на 2021 рік 850 мільйонів гривень на підключення соціальних об’єктів до високошвидкісного інтернету у населених пунктах, в тому числі у сільській місцевості.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
12:00 У Білопіллі горів житловий будинок 11:06 Посеред березня Козятин припорошило снігом. Фото дня photo_camera 10:20 Ліжка, матраци, подушки: у Козятині переселенці отримали повністю облаштоване спальне місце 10:12 Під Немиринським лісом трава горить, аж у Сестринівці димно Від читача 11:45 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 09:30 На Вінниччині виявили небезпечний «врожай Шахедів» 08:26 «Міс україночка ліцею №1-2024»: опублікували фото учасників та результати голосування photo_camera 19:00 У Пиковецький сільський ставок випустили понад 200 кілограм коропа photo_camera 18:16 Загинув в районі Богданівки: минає рік, як ми втратили Героя Володимира Грубіка 15:55 Поки ремонтують КТ, козятинчани зможуть пройти його безкоштовно у Бердичеві 14:07 Цієї ночі на Вінниччині сили ППО знову збивали «шахеди» 13:26 В Козятині п’яний водій хотів відкупитись від патрульних за двадцять тисяч гривень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up