Без світла, без тепла: розповіли чому ПРБ залишилось без газопостачання

Без світла, без тепла: розповіли чому ПРБ залишилось без газопостачання
Фото ілюстративне
  • Вівторок, 15 листопада виявився для українців надскладним. Через ворожі обстріли частина країни залишилася без електроенергії.
  • Не оминули відключення і Козятин, через влучання ракети в енергетичний об’єкт нашої області. Близько 17.00 Козятин знеструмили.
  • Кілька годин мешканці міста та сіл громади сиділи без світла.
  • А на ПРБ згодом щей не стало газу.
  • Вже відома причина

Через невідомість і відсутність будь-якої інформації люди почали писати про це в соціальних мережах. Козятинчани телефонували і до нашої редакції. Адже додзвонитися до газовиків неможливо.

— Підкажіть, хто знає причину відсутності газу на ПРБ. Куди дзвонити, в кого питати? Ніхто нічого не знає, людей тримають у інформаційній ізоляції. В Козятингазі не беруть трубки. Якщо якісь аварійні роботи, чи не повинні сповістити людей про це? — написала в одній із місцевих груп козятинчанка Ольга Заїчко

Відео дня

— По Зоряній, Мазепи, Григорія Сковороди, Олега Кошового та інших вуличках нашого мікрорайону не має газопостачання, — розповіла нам мешканка ПРБ. — Вранці прокинулися — ні світла, ні газу і нічого невідомо. Чому відключили, чи якась аварія?

Не могли додзвонитися до газового управління і ми, через відсутність світла та мобільного зв’язку.

У другій половині дня середи на сторінці Козятинської міської ТГ з’явилася інформація — у Козятині триває ліквідація аварійної ситуаці️ї.

Зокрема у повідомленні йшлося, що через аварійну ситуацію на газорозподільних мережах Козятина частина споживачів залишилась без газопостачання.

— Хмільницьке відділення АТ «Вінницягаз» проводить екстрені аварійно-відновлювальні роботи. АТ «Вінницягаз» докладає всіх зусиль для якнайшвидшої ліквідації аварії та відновлення газопостачання. Прохання до мешканців будинків перекрити крани на вводах та перед газовими приладами, забезпечити доступ працівників АТ «Вінницягаз» до газових приладів своїх помешкань для проведення комплексу робіт з відновлення газопостачання. Просимо споживачів з розумінням поставитись до ситуації — написали у міськраді.

Згодом Ольга Заїчко написала, що змогла додзвонитися до аварійної служби. Їй сказали, що сьогодні газ буде і теж підтвердили інформацію про аварійну ситуацію.

—  Якщо так, чи не повинна аварійна служба працювати цілодобово, чи в Козятині якось по-іншому? Хочу зазначити, що газу не стало ще зі вчорашнього вечора. Я вважаю, що на ранок люди повинні знати причину відключення і приблизно час закінчення робіт, — підсумувала жінка.

Станом на 15.00 ліквідація аварійної ситуації ще тривала. Повідомлень про її завершення на сайті «Вінницягаз» поки не має.

Опитування

У вас (стосується мешканців ПРБ) відновили газопостачання?

Контакт-центр Вінницягазу (0432) 509 104, (067) 01 10 104

Нагадаємо, у Вінницькій області влучили в об’єкт критичної інфраструктури — Борзов

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анна Лонська

    У нас завжди як не у людей. Було літо, прекрасна осінь невже не можна було перевірити все на розподільчих станціях, але ж ні коли похолодало тоді потрібно відключати все разом і світло і газ. Цей безлад був, є і буде з нашою управителькою. Якщо потрібно відключати світло, повинен бути графік відключення, а не так, як  кому захотілося. Вимикають на 2-3 години, через 6-7год.знов а в нас як втключили-так на цілий день. Нікого не хвилюють малі діти, хворі іт.д.
  • Моя Европа

    Шо з світлом підараси ? З 8 досі нема
  • Katya Hudovetc

    Досі не включили газ, як виявилось в нашому будинку є боржники по доставці газу!!! Це в голові не вкладається,  чого моя дитина має мерзнути!!!???? Хто за це відповість? Куди звертатись?!

keyboard_arrow_up