Без яловичини, але з куркою, сиром та ягодами: що приготувати на святковий стіл?

Без яловичини, але з куркою, сиром та ягодами: що приготувати на святковий стіл?
  • Меню 2021.  Як вгодити вподобанням символу Нового року, урізноманітнити святкові страви та не вовтузитися довго біля плити? Пропонуємо смачні, цікаві та прості рецепти новорічних страв

Наступний рік Білого Металевого Бика, тому це варто враховувати під час складання святкового меню. Бик – тварина, що любить пожувати, часто й багато їсть. Дуже доречними будуть страви з овочів та крупів. Символу року сподобається велика кількість на столі зелені, грибів, овочів і фруктів. М’ясо з меню не виключаємо (окрім яловичини або телятини). Можна ласувати і молочними продуктами. А ось страв з желатином бути не повинно, адже його роблять з кісток парнокопитних тварин. Слід бути уважним і з вибором ковбасних виробів. У меню на Новий 2021 рік до ковбасних нарізок пред’являються додаткові вимоги щодо складу. У ньому не повинно бути яловичини, телятини або субпродуктів великої рогатої худоби.

Новорічне меню 2021 може бути складене в різних стилях і включати страви декількох країн. Обов’язково має бути основна страва, яка буде родзинкою новорічної трапези. Зазвичай йдеться про якесь особливо приготовлене м’ясо, хоча це може бути й, наприклад, риба. Важливе місце на святковому столі також займають закуски та десерт.

Також консервативному Бику сподобаються меню з гарніром, приготовленого з картоплі. Це може бути улюблене пюре, картопляні кульки або ж запечена в духовці картопелька з часничком. 

Відео дня

Сирні тарілки

Цей вид закусок смачний спосіб подякувати щуру (символу, який минає) за все хороше, що сталося з нами в минулі 365 днів. Зовсім не обов’язково шукати для оформлення сервіровки красиву тарілку. Досить естетично сири будуть виглядати на круглій дерев’яній обробній дошці. Нарізати їх можна тонкими пластинами або кубиками, а подавати з оливковою олією, горіхами і свіжими фруктами.

Салат «Червона шапочка»

Заміною класичного новорічного олів’є в меню може стати смачний пошаровий салат з зернами граната.

У ньому є всі продукти, які сподобаються Бику 

Для приготування слід підготувати:

300 г м’яса курки (відварене і дрібно порізане);

250 г картоплі (натерти на велику тертку або порізати на дрібні кубики);

200 г моркви (натерти на крупну тертку або порізати на дрібні кубики);

250 г майонезу;

4 яйця (дрібно порізані кубиками);

150 г твердого сиру (на велику тертку );

1/2 граната (почистити)

50 г фундука.

Курка з лимоном, в часничному маринаді

Без тривалих приготувань можна зробити запечену в духовці курку з лимоном у винно-часниковому соусі.

Птах за цим рецептом виходить надзвичайно соковитим і ніжним.

Для приготування вам знадобиться:

 

Приготуйте маринад з олії, часнику, гірчиці, солі й перцю. Курку розрізати по грудці, добре змастіть маринадом всередині та зовні, залиште на 20-30 хвилин.

Покладіть курку на деко й відправте в духовку на 20 хвилин при температурі 220 градусів. Потім при 180 градусах доведіть м'ясо до готовності.

Для прикрашання страви використовуйте, наприклад, листя салату і нарізаний кружечками апельсин, їх можна викласти на тарілку, а на них викласти курку.

Десерти

Смачні та яскраві десерти стануть чудовим завершенням зустрічі прийдешнього року. Їх рекомендують приготувати з використанням фруктів і ягід. 

Запечені яблука з горіхами, сухофруктами і журавлиною

Складові:

Спосіб приготування:

Мандариновий десерт

Приготування:

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up