Безкоштовно перевірятимуть на гепатити

Безкоштовно перевірятимуть на гепатити

Вінниця приєднується до Всесвітнього дня гепатитів, який відзначається 28 липня, зазначають у Вінницькому обласному центрі СНІДу. Протягом п’яти днів можна буде перевірити стан свого здоров’я у мобільній лабораторії.

За умови регулярного тестування на гепатити можна буде вчасно дізнатися про інфікування та якомога раніше розпочати лікування — антиретровірусну терапію. А вона своєю чергою рятує життя.

У Вінниці на Європейській площі з понеділка, 26 липня, до п’ятниці, 30 липня, медики проводитимуть тестування крові на наявність антитіл до ВІЛ та гепатитів. Мобільна лабораторія працюватиме з 12 до 17 години.

За умови регулярного тестування на гепатити можна буде вчасно дізнатися про інфікування та якомога раніше розпочати лікування — антиретровірусну терапію. А вона своєю чергою рятує життя.

Відео дня

 

 

Довідка:

Гепатит — це захворювання, спричинене вірусом, що може передаватися через кров від однієї людини до іншої. Хвороба, в основному, уражає печінку, проте існують і позапечінкові прояви гепатиту С.

Інфікована вірусом печінка з часом може руйнуватися, у результаті чого може розвинутися фіброз печінки, який може перейти у цироз та гепатоцелюлярну карциному (рак печінки). Цироз печінки та гепатоцелюлярна карцинома призводять до смерті хворого.

Деякі люди не мають жодних симптомів хвороби впродовж багатьох років, тоді як інші можуть відчувати підвищену втомлюваність, пітливість (особливо вночі), ломоту в тілі, втрату апетиту і концентрації уваги. Симптоми можуть з’являтися і зникати. На пізніх стадіях хвороби, коли печінка уражена серйозніше, можуть бути такі симптоми, як жовтяниця, свербіж, внутрішня кро-
вотеча, закреп тощо.

Важливо знати, що навіть якщо у вас відсутні прояви хвороби, її необхідно лікувати для попередження руйнування печінки в майбутньому.

Гепатит B і C — два основних типи з 5 різних інфекцій гепатиту — є причиною 96% всіх випадків смерті від гепатиту. Близько 325 мільйонів людей у ​​світі живуть з хронічною інфекцією, викликаною вірусом гепатиту B або вірусом гепатиту C.

Читайте також:

Потрібна наша допомога козятинчанці Ірині Кальноокій
За рівнем вакцинації наша область на 5 місці
Ольга Бобрусь

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up